Cum sa iesi din datorii

Poti ieși din datorii pe cont propriu! 

Dacă vrei să ieși din datorii pe cont propriu (și rapid), aceasta este postarea care te va ajuta să o faci.

Iata mai jos un ghid despre cum sa scapi de datorii pe cont propriu

Nu într-o zi. Nu mâine. Nu sper . Acum.

Timp de aproape zece ani, am acumulat datorii pe carduri de credit si diverse credite de nevoi personale sau altele  mai paguboase cum ar fi  IFN-uri, CAR-uri .

Lucrurile stupide pe care le-am cumpărat pe credit au inclus : plata altor datorii cu o datorie noua, excursii , imbracaminte si tot felul de “nevoi” urgente ,chiar si vicii cum ar fi fumatul .Ei , bine, Nu m-am imprumutat pentru fumat ,dar minusul indica exact suma data pe tigari in acest interval.Nu am spus niciodată că nu mă distrez. – dar incet au inceput recesiunile economice, au trecut anii, au aparut si alte obligatii finaciare cum ar fi un copil si iesitul din datorii nu se mai termina si nici distractiv nu mai este ca 50% din venituri sa mearga pe plata datoriilor.

Dintr-o dată, nu mai puteam să împrumut bani  fără probleme si  mi-am dat seama că stresul de a-mi efectua plățile lunare și de a obține de două ori ceea ce câștigam într-un an a luat amploare.

Așa că am decis să mă schimb.

Sunt o persoana inteligenta si nu mi-e teama sa muncesc  mai mult . Paradoxal este ca toata viata am muncit intens .

De aceea am hotarat sa:

  1. Ies din datorii pe cont propriu, fara datorii noi !
  2. Sa merg cu un pas mai departe și  sa obtin o independenta si stabilitate finaciara
  3. Sa invat cat mai multe despre educatia finaciara si sa ma specializez in informatii si abordari simple ,astfel incat sa ii pot ajuta si pe altii.

Acestea fiind spuse, cred că este corect să spunem că există câteva cerințe pentru a te  elibera permanent de datorii si comportamentul de consum.

  1. Trebuie să iti confrunți datoria calculând raportul datoriilor.
  2. Schimba-ti permanent comportamentele care te-au  adus  în datorii.
  3. Trebuie să câștigi suficienți bani pentru a rambursa datoria( contrar sfaturilor multor educatori financiari care induc ideea ca oricat de putin ai castiga poti sa iesi din datorii).

În primul rând, va trebui  să încetezi  să trăiesti  în negare, spunându-ti  că datoria „nu e chiar așa de rea.” Este necesara  o verificare a realității și să te  uiti  exact la cât de mari sunt  datoriile și de ce sume ai nevoie pentru a ieși.

În al doilea rând, trebuie să consitentizezi de ce esti dator  si nu mai face acele lucruri .Va fi necesar ,cel putin pana scapi de datorii sa reduci stilul de viata ,sa renunti la anumite vicii si obiceiuri.  Dar acest sacrificiu va fi de durata limitata si merita efortul, asta trebuie sa te motiveze.

În cele din urmă, ar  trebui să găsesti  o modalitate de a câștiga suficient pentru a rambursa datoria. Așa că poti incerca  un al doilea job, un job mai bine platit  și /sau dezvoltarea unui microbusiness care sa va aduca un flux de bani.

Acum, hai, să descompunem acest lucru și să vedem cum poti aplica aceste trei cerințe in cazul tau .

Știu că s-ar putea să iti fie teama de suma datorata , de iesirea din zona de confort pentru a genera schimbari  , dar ignorarea problemei nu o va face să dispară.

Mai rau decat sa actionezi este sa nu actionezi !

Calculeaza datoria ( nu ratele) totala din acest moment .Daca ai o ipoteca , pe acessta o lasam deocamdata deoparte . Daca singura datorie este ipoteca ,poti sa o iei in calcul.

Deci datoria ta este : scrie cifra.

Deși datoria  absolută totală este importantă, nu este la fel de importantă cum se compară această datorie cu venitul anual.

Este timpul să calculăm venitul anual net care este : scrie valoarea neta.

Aceasta este o cifră folosită în mod obișnuit care pune datoria în perspectivaîn raport cu câți bani câștigati.

Un raport datorie-venit (DV) este adesea calculat în moduri diferite. De exemplu, atunci când soliciți un imprumut , băncile calculează DV ca procent din plățile datoriilor lunare din venitul tau lunar raportat la rata lunara,  acel grad de indatorare.

Exemple de  calcul raport al datoriei ca valoarea datoriilor totale (cu excepția creditelor ipotecare) ca procent din venitul anual net.

  • Exemplul 1: câștigi 50.000 lei pe an și ai datorii de 25.000 lei . Rata de datorie = 0,5.
  • Exemplul 2: câștigi 100.000 lei și ai datorii de 250.000 lei. Proporția datoriei =2,5.

Acum calculeaza raportul personal  dintre datorii și venituri.

Deci, indiferent de rata de datorie, nu dispera. Dacă este mai mare de 0.5 nu dispera , înseamnă că ai de lucru.

Ieșirea din datorii începe prin eliminarea motivelor pentru care ai intrat în datorii. 

Chiar și câștigarea la loterie nu  va rezolva problema dacă nu înveti  să cheltui mai puțin decât ai.

Oamenii intră în datorii din diferite motive :studii , pierderea locului de muncă pe o perioada oarecare , facturile , cheltuieli medicale sau  dacă esti ca mine, pentru  o prostie.

 Dar de ce ai ajuns la datorii nu contează cu adevărat. Ceea ce contează este să nu lași să se întâmple din nou!

Iată ce să nu faci:

  1. Nu cheltui mai mult decat ai . Si chiar incepe sa creezi un fond de urgente pentru situatiile enumerate mai sus. Pentru că, odată ce ne-am obișnuit să trăim într-un anumit mod, este incredibil de dificil de schimbat. Dar si reciproca e valabila ,dupa ce ne-am schimbat noul mod de viata va deveni obisnuinta.
  2. Dacă doresti să ieși din datorii singur, trebuie să câștigi suficienți bani pentru a supraviețui si suficienți bani pentru a achita datoriile.

Altfel spus: trebuie să pleci dintr-o situație în care cheltui mai mult decât câștigi într-una în care câștigi mai mult decât cheltui. Și cu cât doresti mai rapid să devi fără datorii, cu atât trebuie să câștigi mai mult și dincolo de ceea ce cheltui.

Personal, știam că nu voi ieși niciodată din datorii doar prin reducerea cheltuielilor – A trebuit să câștig mai mult.

Așa că am făcut mai multe lucruri: am obținut un al doilea loc de muncă in colaborare , am căutat locuri de muncă mai bine platite  și am început doua mici afaceri pornind de la pasiunile mele Astfel in trei ani aproape ca mi-am dublat veniturile , muncind mult si fiind creativa.

Există multe modalitati de a castiga bani in plus , iata cateva exemple:

  1. Vinde lucruri

Dacă ai lucruri, atunci poți câștiga bani 😊 Găseste lucruri pe care nu le mai folosesti și acceseaza site-uri unde le poti vinde sau organizeaza actiuni de tip  Garage Sales .

Lucrul bun despre vânzarea lucrurilor este că poți obține rapid numerar. Vestea proastă este că nu este sustenabilă. Mai devreme sau mai târziu, vei rămâne fără lucruri pentru a vinde,decat daca nu cumva incepi sa colectezi lucruri pe care prietenii vor sa le arunce 😊.

  1. Muncește mai mult

Obține un al doilea loc de muncă sau o muncă suplimentară, dacă este disponibila. O să fie mai  neplăcut, deobicei joburile secundare nu sunt distractive, dar cu siguranta ajuta la plata datoriilor 😊. Gândește-te cât de obosit / stresat / fără suflet te simți după ani de datorii ; acum imagineaza-ti  că te urci în mașină, lupti cu traficul , pune  alte patru ore de la 6 la 10,  apoi ajungi acasă în jurul orei 22:00 , la timp pentru a viziona emisiunea zilnică preferata și a te relaxa . Nu va trebui sa faci asta la nesfarsit, doar o vreme pana cand te vei putea bucura de viata fara datorii .

Exemple job part -time : supermarket , babysitting, , rute de livrare, pază si  securitate, , predarea cursurilor de pregătire, ospatar /barman, conducere taxi, ride sharing , asigurari , multilevel -marketing, blogger , content writer  etc.

  1. Lucreaza mai inteligent

Aceasta este modalitatea mea favorita  de a imi crește veniturile .

Munca mai inteligentă înseamnă sa te promovezi in orice situatie job, afacere proprie etc.. Asadar , cauta toate variantele de a te promova , de a devein cunoscute activitatile tale ,de a deveni  recomandabil . Renunta la activitatile care nu te fac eficient si productiv.

Daca ai o motivație reala  lupta  este jumătate castigata

Dar dacă există instrumente disponibile pentru a te ajuta să  ieși din datorii, de ce să nu le folosesti ?.Ele sunt intrumentele finaciar- bancare folosite INTELIGENT , nu e cazul sa schimbi o datorie cu alta , dar le poti eficientiza , informandu-te . Sunt banci care pot sa se plieze foarte bine pe datoriile tale, si sa mai scapi din cele neperformnate si bineinteles urmand toate tehnicile de mai sus astfel incat sa scapi de toate la finalul procesului.

 Nu uita : scopul este iesirea pentru totdeauna din datorii !

In primul rand achita sau eficientizeaza datoriile cele mai paguboase ( IFN-uri, carduri de credit )

Deși poți economisi bani ieșind din datorii pe cont propriu, uneori pur și simplu nu funcționează. Acolo te poate ajuta un consilier finaciar.

Dar continua cu atenție in cazul in care optezi pentru refinantare cu scopul de a reduce ratele , ca apoi sa iesi din datorii pentru totdeauna .  Evita orice serviciu care percepe taxe majore!Taxe ascunse ! Studiaza bine !

Inca mai citesti ? 😊  Wow ! Mulțumesc! 😊

 Concluzia este că nimic din tot ce am scris nu valorează nimic decât dacă iei  măsuri. Ieșirea din datorii este un proces îndelungat, poți începe astăzi. 

Și asta te  rog,  să faci ! In urmatoarele 24 de ore vreau să faci ceva – orice – pentru a scăpa de datorii.

Iată doar câteva idei despre lucrurile pe care le-ai putea face, si  te îndemn să fi creativ!

  1. Taie  un card de credit- achitandu-l 😊
  2. Postează ceva ce deții de vânzare – succes !
  3. Notează-ți un obiectiv pentru a câștiga mai mulți bani- si apuca-te sa lucrezi la el!
  4. Trimite o cerere la un nou loc de muncă mai bine platit – spor !
  5. Refinanteaza un sold cu rata dobânzii ridicată – sau cel mai mic sold
  6. Confrunta-ți datoria (scrie-ți raportul total al datoriei și veniturilor  )
  7. Reexamineaza-ti bugetul- croieste bugete noi
  8. Efectueaza o plată suplimentară  la datorie-lunar depune putin mai mult decat rata
  9. Consulta un consultant finaciar .

Cand si cum  intentionezi  să începi?

Acum ! 😊

Pentru noutati alege sa te abonezi AICI