Trei tehnici care te vor ajuta sa iti schimbi perspectiva si rezultatele

Cred că ce voi  descrie  mai jos ,descrie adesea viața multora.

Cele trei tehnici care te vor ajuta sa iti schimbi perspectiva si rezultatele  sunt utile si usor de aplicat .

Merg la aceeași plimbare în fiecare dimineață. Merg pe aceeași direcție pe care merg mereu, pe aceeași distanță și pe aceeași cale exactă. Zilele au deseori acea temă recurentă. Mănânca mereu același mic dejun, beaua 2același ceai, mănânca același prânz și așa mai departe.

Sunt sigura  că si viața ta are modele similare. Ne trezim și ne ocupăm de rutina de dimineata ,de afacerea sau job-ul noastru ,  făcând ceea ce este familiar. Uneori aceste familiaritati ne ajuta sa economism timp si alte resurse , dar in multe alte  situatii ne sunt cu totul inutile ,din contra ne tin pe loc .

Una dintre lecțiile pe care le-am învățat ca antreprenor sau ca om de succes in cariera  este că trebuie să înveți să gândești diferit. Am constatat că nu poți trece prin viață cu aceleași tipare de gândire pe care le aveai când lucrai intr-un anume loc , cand aveai o anumita varsta samd ; nu poți crea o viață diferită decât dacă schimbi in permanenta  modul în care gândești si esti flexibil si deschis .

Una dintre cele mai bune modalități de a începe să gândiți diferit este să vă schimbați perspectiva și să priviți lucrurile dintr-un punct de vedere diferit. Mai jos sunt enumerate cateva  sfaturi  pentru a vă schimba perspectiva, astfel încât să puteți vedea cea mai mare creștere și să permiteți spațiu pentru lucruri noi și noi obiceiuri.

  1. Schimbă-ți rutina !

Faceți acea plimbare de dimineață în alt fel decat in mod obisnuit . Mergeți la job pe trasee diferite , treziti-va la o ora diferita , incercati o mancare noua , un stil vestimentar nou ,etc . Pe măsură ce faceti  lucruri diferit, veți vedea diferite aspecte dintr-o perspectivă diferită si un alt unghi.

Efectuarea de schimbări aduce conștientizarea perspectivei tale cum  că povestea are mai mult decât o  simpla si singura  imagine pe care ai dezvoltat-o. Odată ce ai această conștientizare, poți începe să cauți restul poveștilor tale , restul pieselor. Aceste piese pot fi exact ceea ce ai nevoie pentru a rezolva o problemă, pentru a schimba un model de gândire sau pur și simplu pentru a învăța ceva nou.

  1. Ia-ți puterea înapoi !

Hai sa recunoastem! Este ușor să intrăm într-o rutină de gândire si actiuni  unde putem da  vina pe cineva sau pe o situație din afara noastră. De exemplu, îmi este ușor să cred că altcineva are o personalitate mai carismatică decât mine sau ca are mai mult succes , așa că voi gandi ce eu nu pot avea niciodată succesul pe care îl are ea . Dar dacă îmi schimb perspectiva și privesc lucrurile dintr-un punct de vedere pozitiv, pot vedea că am o cale clară si concreta  de îmbunătățire. S-ar putea să nu am aceeași carismă ca și cealaltă persoană, dar îmi pot dezvolta propria carismă interacționând în felul meu. Chiar dacă acest lucru pare  incomod la început, am șansa de a-mi crea propriul succes pe baza abilităților mele actuale și, în același timp, recunosc că am puterea de a dezvolta abilități mai bune.

Din pacate majoaritatea oamenilor care au anumite realizari ,se mentin la un nivel ”caldut”. Am o familie ok , casa ok  ,job ok  ,masina , treaba merge bine  …e ok..e caldut si bine. De aceea este important sa traiesti la maximul capacitatilor si aptitudinilor tale daca vrei sa realizezi ceva maret sa iti atingi potentialul maxim , performanta maxima . Stii unde este limita talentelor tale , capacitatilor tale ?  Ti-ai atins aceste limite ? Cu starea de ”caldut” nimeni nu ar fi creat capodopere,inventii sau nu ar fi luptat pentru idealuri si schimbare in lume.

Cum îți poți recupera puterea? Există ceva în viața ta ce vrei sa realizezi  și să cauți o altă perspectivă? Concentreaza-te si descopera  asupra a ceea ce este în puterea ta maxima  de a realiza  si actioneaza .

  1. Vizualizeaza !

Exersați vizualizarea problemei sau a provocarii , a obiectivului  din diferite perspective. Acest lucru vă permite să creați spațiu în minte pentru o realitate noua .

De exemplu, dacă te urci în vârful muntelui și te uiți la priveliștea din fața ta, ce vezi? Cerul, orizontul, valea de dedesubt (ca figuri vagi, minuscule, fără claritate) și vezi  și împrejurimile imediate de copaci, stânci, arbuști, orice este în jurul tau . Acum plasează-te în vale. Uită-te în jurul tău din nou . Ce vezi? Muntele înalt din fața ta, cu vârful său atât de departe, vezii cerul de la o distanță mai mare și poate norii par mai mici și mai puțin pufoși. Sunt aceleasi lucruri din perspective diferite .

Dacă priviți problemele vieții vizualizându-vă atât de aproape cât și de departe de problemă, puteți începe să vedeți lucruri noi. Puteți vedea detaliile într-un mod nou. S-ar putea să descoperiți că lucrurile nu sunt așa cum par acum. Sau puteți găsi doar detaliile exacte de care aveți nevoie pentru următorul pas. Începi să iti deschizi mintea către noi detalii și noi căi și perspective.

Vă încurajez să le testați aceste trei metode . Vedeți dacă perspectiva începe să se schimbe. Vedeți dacă mintea este mai deschisă la lucruri noi și că sunteți mai dispus să generati  idei noi.

Daca doresti mai multe informatii si resurse consulta materialele de pe blog sau inscrie-te la unul din cursurile online sau programele  de dezvoltare personala sau aboneaza-te la pagina de Resurse gratuite .

Cu drag ,

Amalia

Varianta video .