Cinci rani emotionale din copilarie care ne afecteaza la maturitate

Rănile emoționale care apar în copilărie nu trebuie să fie permanente. Din fericire, multe dintre ele au o soluție și pot fi vindecate cu ajutorul unui terapeut sau psiholog. Sprijinul celor dragi este, de asemenea, cheia.

Voi enumera pe scurt care sunt aceste rani si cum ne afecteaza .

Teama de abandon

Aproape toate ființele umane experimenteaza teama de abandon într-o măsură mai mica sau mai mare. Nu numai de către partenerii sau prietenii lor, dar, de asemenea, de către membrii familiei, animale de companie, sau chiar cei cu care nu au o legătură foarte puternică.

Oamenii care suferă de teama de abandon se confrunta si cu teama de respingere. Din acest motiv, ei crează bariere pentru a nu permite altora să se apropie prea mult. Se tem că alții i-ar putea răni într-un fel sau altul.

Această teamă tinde să apară la persoanele care au suferit abandon în timpul copilăriei. Este posibil ca acest abandon să fi fost accidental sau intenționat. Rana rezultată nu este ușor de vindecat, și acest lucru implică introspecție profunda pentru a avea încredere în alții..

Acesasta rana poate fi provocata de parintele liberal sau cel absent , dar provine si din alte zone implicate in crestere si educatie .

Teama de respingere

La fel ca teama de abandon, teama de respingere este una dintre cele mai profunde răni emoționale care afectează oamenii. Aceasta nu implică doar respingerea de către alții, dar, de asemenea, respingerea unei persoane de sex opus ( romantic).

Această teamă poate fi rezultatul unor factori diferiți cum ar fi : respingerea de către părinți, familie, prieteni sau frați. Ca urmare, copilul dezvoltă gânduri negative asociate cu respingerea, sentimentul neiubit in combinatie cu eroziunea stimei de sine .

Oamenii care suferă de acest tip de frică simt adesea că nu merită afecțiune și înțelegere. Aceste sentimente îi determină să se izoleze de cei din jurul lor. Pentru a rezolva problema, ei trebuie să înceapă să ia decizii pe cont propriu, fără să-și facă griji cu privire la ceea ce vor crede alții.

Aceste rani pot proveni de la parintii competitivi,absenti sau manipulatori .

Teama de umilire

Rănile cauzate de umilire apar adesea la persoanele care au experimentat critica și lipsa aprobării din partea mamelor extrem de stricte  în timpul copilăriei. Acest lucru este valabil mai ales în rândul celor care au fost acuzați de a fi stângaci, incapabili , răi, etc Asta distruge respectul de sine al unui copil.

Ca rezultat, adultii dezvolta o personalitate care depinde de ceea ce spun alte persoane. Ei creează, de asemenea, un scut de protecție pentru a se proteja de amenințări care nu au apărut încă sau sa mascheze lipsurile imaginare( cum ar fi de neadecvare, inapt ,etc )

Pentru a depăși acest tip de situație, este important să se lucreze la independența, libertate și auto-înțelegere si auto-evaluare . Acest lucru va permite oamenilor care se tem de umilire să renunțe la temerile lor.

Acesti adulti poti produsul parintilor competitivi , absenti sau multitasking .

Frica de trădare

Teama de trădare este o altă rană emoțională în timpul copilăriei. În general, apare in randul adultilor a căror părinți i-au trădat prin faptul că nu și-au urmat promisiunile.

În acest sens, părinții creează o situație care produce o mare de neîncredere, gelozie/invidie și relații nesănătoase. Fiind victima trădării în timpul copilăriei cauzează adesea adulti care  dezvolta personalități de control. În timp ce acești oameni sunt conștienți de greșelile și problemele lor, ei nu par să aibă nici o intenție de schimbare.

Pentru a realiza schimbarea, aceste persoane trebuie să lucreze la anumite aspecte,cum ar fi următoarele:

  • răbdare.
  • toleranta
  • meditaţie.
  • Înțelegerea și tolerarea greșelilor.
  • Să învețe să delege responsabilități.

Teama de nedreptate

Teama de nedreptate este adesea rezultatul parintilor  reci și autoritari. Acest stil de părinți marchează creșterea unui copil cu cereri extreme și cu puțin spațiu pentru a face greșeli. Ca rezultat, indivizii se simt inutili și incompetenți.

În concluzie, amintiți-vă  ca  lipsa de afecțiune în copilărie apare deoarece, în unele ocazii, părinții tind să uite cel mai important lucru care ar trebui să fie furnizate copiilor, care este dragostea . Absenta afectiunii duce la rani emotionale pe care le experimentam sub alte aspecte ca si adulti.

Ca parinti, trebuie să vă asigurați că ,  copiii dumneavoastră sunt prioritatea și că primesc dragostea și atenția de care au nevoie.

Recomandare carte

Cu drag ,

Amalia

Citeste si Tipuri de parinti toxici