Strategii pentru succes

Fă schimbarea pe care ai dorit-o mereu acum!

Strategii pentru succes.

Dacă doriți să vă atingeți obiectivul, începeți să luați măsuri în această privință.

Indiferent dacă vorbim despre cariera, de afaceri sau de viață personală, este cu adevărat greu să rezistam actiunilor contagioase din jurul nostru sau cele proprii.

Adesea după participarea la un  seminar de dezvoltare personală apare senzația de criză si dorinta de schimbare si actiune. Cu toate astea, circumstanțele tale de zi cu zi nu se potrivesc schimbărilor pe care ai decis să le faci în acel seminar. Nimic nu se schimbă daca nu actionezi .

E important sa treci la fiecare destinație de pe ”foaia de parcurs” pasii de efectuat pentru succesele tale. Prin repetarea continua a acestor pași simpli, calitatea vieții tale se va îmbunătăți.

Asadar , ce inseamna succesul pentru tine ?

1. Defineste ce înseamnă succesul pentru tine.

Este vorba  de a avea  suficienți bani sau mai mulți bani decât s-ar putea sa ai nevoie vreodată? Este vorba despre a avea o casă frumoasă?Este vorba despre a avea un partener iubitor care te sprijină în eforturile tale? Este vorba de o afecere,cariera , familie , excelenta intr-un domeniu sau un hobby?

Daca privim adanc cele pe care le-am putea trece pe foaia noastra de parcurs vom observa ca toate visele si dorintele noastre au in comun doua lucruri : înțelepciunea si bunăstarea psihologică.

Gândește-te unde te afli în călătoria ta ! Este posibil să ai obiective diferite și diferite măsuri de succes pe măsură ce navighezi pe foaia de parcurs catre succes. Sa faci descoperiri interesante.

Dacă cineva te-ar întreba care este definiția ta de succes , ce gandesti ,ce senzatie ai ?

Alege definitia ta de succes ca pe un motto și pune responsabilitate deplină și responsabilitate pentru a decide asupra acesteia si a cailor si pasilor de facut.

2.Revizuiți-vă periodic progresul și satisfacția în viață

Revizuiți principalele domenii ale vieții voastre. Nu doar cele în care simțiti că trebuie să faceti schimbări. Revizuiți-le pe toate:

  • Vocația ta de carieră sau viața de afaceri;
  • Relatiile tale – partenerul tau intim sau de viata, familia si prietenii;
  • Strategii de sănătate și management financiar;
  • Angajamentul față de credința sau religia ta și dezvoltarea spirituală personală;
  • Sănătatea ta fizică și mentală.

Ai idei despre cum arată succesul pentru tine în fiecare dintre aceste domenii?

Intrebarile de mai  sus sunt ca niste rotite ce invart sistemul,ignoră una deteriorată si sistemul se defectează.

Pentru fiecare domeniu, da-ti un rating de la unu din zece – unul semnifică cea mai mică satisfacție și zece semnifică cel mai mult – și puneți-vă următoarele întrebări pentru a vă ajuta să începeți identificarea ceea ce este important :

  • Cât de mulțumit sunt de acest domeniu al vieții mele sunt în prezent?
  • În cazul în care aș dori să trăiesc acest nivel actual de mulțumire ce ar urma?
  • Cum ar arăta noul nivel de satisfacție?
  • Cât de importantă este această zonă în comparație cu celelalte domenii ale vieții mele?
  • Ce ar trebui sa fac pentru un nou nivel dorit ?

3.Cunoașteți-vă valorile și prioritățile

Nu face greșeala de a gândi ca stabilirea obiectivului se poate face într-o singură actiune. Deveniți mai buni în identificarea priorităților, explorând ceea ce simțiți despre fiecare dintre domeniile vietii. Gândiți-vă la evaluările de satisfacție pe care le-ați putut nota pentru fiecare. Și scrieti ce vreti să fiti, să faceti și să aveti.

Lasă deoparte bâlbâielile literare inițiale și revizitează-le în câteva săptămâni sau o lună. Fără a uita de gândurile tale inițiale, executa procesul din nou și vei vedea cu ce consistență apare. Ce tot apare ca fiind important? În jurul a ceea ce idei există aceeași dorință sau atracție emoțională?

Dacă nu sunteți sigur despre ceea ce credeți că doriți să fie nu săriti pentru a umple repede golul.

Luati o pauză și întrebați-vă:

De ce rezonează asta cu mine? Ar putea fi aceasta o distragere a atenției care complică traseul stabilit? Devin acea persoană care aleargă proverbial doi iepuri și nu prinde niciunul?

A deveni puternic conștienți de valorile și prioritățile dumneavoastră vă ajută să înțelegeți de ce vă aflați unde va aflati la un moment dat.

Dacă nu știi ce simți că vrei, uită-te unde îți direcționezi timpul, energia și atenția. Uită-te la comportamentul tău și lucrează acolo.

S-ar putea crede că a face bani și crearea de bogăție financiară este prioritar. Cu toate acestea, dacă cheltuiți mai mult decât câștigați spre deosebire de aprecierea activelor, comportamentul dumneavoastră este în contradicție cu cele tipice ale cuiva abil financiar.

Priviți înapoi la domeniile voastre de viață și întrebați-vă dacă obiectivele pe care le-ați stabilit sunt aliniate cu valorile voastre. Uitati-va la comportamentele de zi cu zi și întrebați-vă dacă modul în care actionati satisface pașii care vă duc mai departe spre aceste obiective.

Dacă nu, nu este totul pierdut. Ai pur și simplu unele adevăruri pentru a putea merge mai departe pe foaia de parcurs pentru succes.

4. Acceptati în mod deliberat sa va dezvoltati

Trebuie să te împaci cu faptul că e posibil să înoți împotriva curentului.

Odată ce aveti decizii clare si de neclintit cu privire la obiectivele pe care le-ati stabilit, pregătiți-vă să fie neplăcut, nepopular, si chiar criticat. Există o mare posibilitate sa pierdeti prieteni și sprijinul unora cu toate acestea veți câștiga noi prieteni și sprijinul altora.

Alege-ti un antrenor !Fie că este vorba de un antrenor certificat, un prieten de familie / mentor sau terapeut calificat, găseste pe cineva care știe să lucreze cu problemele specifice și provocările care iti stau înainte si care sa aiba ca obiectiv succesul tau.

5.Fiti foarte familiarizați cu obiceiurile și comportamentele voastre

Ar trebui să începeți să vă puneți aceste întrebări mult mai frecvent:

  • Care sunt obieciurile si rutinele prin care operati?
  • Care din aceste obiceiuri si rutini va sunt utile si care nu ?

Acum este timpul să întărim și să recompensam obiceiurile care vă duc mai departe pe foaia de parcurs spre succes și să ajustați acele obiceiuri care întârzie sau vă distrag pe curs.

Când știți recompensele care vă incanta ca un pom de Crăciun, le conectați la obiceiuri noi in detrimentul celor vechi ca o valoare mai mare si mai implinitoare.

6.Sărbătoriți victorii și monitorizati progresul

Specialistii  explică modul în care creierul răspunde și se adaptează mult mai bine la recompense decât la pedeapsa atunci când vine vorba de învățare a comportamentului și crearea de noi obiceiuri.

Când aplicăm pedeapsa, întărim memoria traumatică ca fiind mai importantă decât lecția pe care am fi putut-o învăța de la bun început.

Când ne acordam recompense in călătoria noastră de succes, vom avea parte de distracție și umor. De asemenea, reducem stresul care vine adesea odată cu învățarea de lucruri noi, obiceiuri și adaptarea la noi moduri de a fi, de a face și de a avea.

Gânduri finale

Dacă ati ajuns la un platou de progres, s-ar putea să aveți nevoie sa comutati atenția la o altă prioritate.

Comutatorul vă poate permite să gândiți mai liber și mai clar să treceți de blocaj. Sau ar putea fi pur și simplu un moment bun pentru  o pauza, atentie insa ca pauza sa nu strice tot ce ati construit.

Amintiți-vă că continua forjare nu este un ritm natural. Acceptati ciclul de odihnă, recuperare și începeti din nou.

Mai multe despre succes

Articole

Program complet de dezvoltare personala

Ateliere

Cusuri online

Nu pleca fara sa descarci e-book cu 13 metode de mindset pentru succes.