Cum sa scapi din bucla datoriilor?

Dacă vă confruntați cu griji legate de bani și vă confruntați cu datorii, există schimbări pe care le puteți face pentru a vă îmbunătăți poziția. Primul pas spre rezolvarea unei probleme este să recunoașteți că aveți una.

Aruncă o privire mai jos la sfaturile noastre despre cum să-ți accepti situația și să scapi din bucla datoriilor.

Înțelegeți de ce sunteți îndatorat

Înainte de a putea face orice modificare, este important să reflectați asupra situației financiare actuale și a obiceiurilor financiare. Sunteți un om care cheltuiește în exces, care este vinovat că trăiește peste posibilitățile sale sau o decizie proastă a avut un efect de durata asupra finanțelor tale? Odată ce descoperi cauza principală a problemelor tale financiare, te poți concentra pe crearea unui plan realist pentru a schimba lucrurile.

Nu amânați rambursările !

Este simplu, cu cât achitați mai repede împrumutul, cu atât va trebui să plătiți mai puțină dobândă. Încercați să evitați tentația de a contracta un nou împrumut, în special cele care oferă opțiuni de plată accesibile sau dobândă 0% (niciun card de credit nu este fără dobândă pentru totdeauna); veți fi fortat să plătiți dobânzi mai mari abia atunci când această perioadă promoțională se va încheia. Concentrați-vă pe datoria dvs. existentă, plătind mai întâi împrumuturile cu dobândă mai mare.

Creați un plan bugetar

Pentru a vă concentra pe plata datoriilor, va trebui să creați un plan bugetar. Începeți cu câți bani câștigați, apoi revizuiți-vă cheltuielile împărțindu-le în categorii esențiale și neesențiale. Doar dintr-un simplu audit al extrasului dvs. bancar de luna trecută, puteți identifica abonamente care vă epuizează în tăcere contul bancar. Odată ce ați identificat toate costurile, calculați diferența dintre acestea și veniturile dvs. Este suma mai mare decât credeai? Ai reușit să identifici unde irosești/pierzi bani? Luna viitoare, ține-ți planul bugetar, urmărește-ți cheltuielile cu mai multă atenție și dacă reușești să economisești confortabil câteva luni la rând, gândește-te să-ți mărești suma lunară de rambursare.

Ce vreti să obțineti ?

Achitarea datoriilor acumulate poate fi o sarcină imposibilă, dar cu multă muncă și perseverență o vei face! Deși s-ar putea să fie nevoie să faci unele schimbări nedorite în stilul tău de viață pe termen scurt, va merita atunci când vei fi în sfârșit eliberat de toate datoriile și vei avea o relație mai sănătoasă cu banii. Amintește-ți în continuare ceea ce vrei să obții, fie că este să-ți plătești ipoteca, să construiești un fond de economii pentru a pleca în vacanță sau pur și simplu să trăiești în fiecare zi fără grija constantă de a ajunge la capătul banilor sau de pe o luna pe alta.

Creați un fond de urgență

Chiar dacă este o sumă mică în fiecare lună, începeți să puneți bani deoparte într-un pot de economii (dacă nu ați făcut-o deja). Am menționat cât de important este să-ți plătești datoria mai devreme decât mai târziu, dar la fel de important, trebuie să te asiguri că ai suficienți bani pentru a acoperi orice costuri neașteptate care apar, astfel încât să nu recurgi la achitarea unei sume suplimentare. împrumut.

Sperăm că ai reușit să iei ceva din sfaturile și îndrumările noastre de mai sus. Dacă doriți sprijin activ pentru a vă îmbunătăți poziția financiară, programul nostru de mentorat financiar „aptitudine financiară” ar putea fi de interes pentru dvs.

Consolidează-ți datoria

Dacă te simți copleșit de mai multe datorii de rambursat, aceasta poate fi o opțiune potrivită pentru tine. Prin consolidarea datoriei dvs. într-un singur împrumut mare, puteți face gestionarea rambursărilor dvs. fiind o sarcină mai simplă si mai rentabila. Beneficiile potențiale includ mai mult venit disponibil, credit îmbunătățit și mai puțin stres financiar! Deși rambursările dvs. lunare ar putea fi mult mai mici, trebuie să știți că consolidarea datoriei înseamnă că ați putea plăti pe o perioadă mai lungă de timp.

Acum că aveți o listă de idei, este timpul să le reordonați în funcție de ceea ce doriți să realizați cel mai mult.

Utile :

Cum sa iesi din datorii

Strategii financiare eficiente

Curs online – educatie financiara