Cum stii ca ar fi bine sa apelezi la un Consilier Dezvoltare Personala ?

Sunt momente cand in viata noastra apar crize la diverse nivele . Crizele sunt acele momente din viata care ne tulbura profund si uneori avem impresia ca suntem fara solutii de iesire din situatia de criza.

Uneori ne este dat să experimentăm astfel de trăiri în situaţii aparent obişnuite, cum ar fi aceea de a termina la timp o lucrare sau după un conflict cu o persoană apropiată sau pur şi simplu atunci când grijile cotidiene ne copleşesc. Alteori traversăm chiar momente de cumpănă, în care sănătatea noastră sau a celor dragi este pusă în pericol sau siguranţa financiară a familiei, casa, locurile de muncă sunt puse sub semnul întrebării.

Astfel putem avea momente de criza cu care ne-am obisnuit si am invatat sa traim cu ele sau acele momente in care modul in care vom actiona este decisiv si depinde cum se va schimba o situatie in viitor.

In general , acele mici corvezi cu care ne-am obisnuit ,chiar daca ne aduc prejudicii am invatat sa traim cu ele, ne-am dezvoltat strategii de negare sau mod de actiune . Toate sentimetele si intamplarile traumatizante pe care le-am stocat undeva in subconstient sunt ca niste geamantane pe care le caram peste tot cu noi si nici macar nu realizam cat de grele sunt si cat de mult ne trag in jos.

Sentimentele , emotiile nu se sting sub strategia negării !

Aceste bagaje ale noastre se pot gasi sub toate formele ca de exemplu : convingeri limitative , modele din copilarie si pana in prezent , strategiile noastre -modul in care am invatat sa functionam sau sa facem fata diverselor situatii de viata .

Vorbitul cu prietenii e benefic , dar de multe ori ineficient . De cate ori ati urmat sfatul unui prieten ? Mai ales a unuia ce iti da dreptate sau te compatimeste .

De multe ori ramanem blocati intr-o situatie sau comportament deoarece obtinem “beneficii”…chiar daca obtinerea lor in acest mod dor . Perpetuam comportamente nesanatoase pentru a obtine iubire, success ,apreciere pentru ca asa am invatat , asa ne-am educat sa le obtinem .

Bineinteles ca exemplele sunt foarte multe .

 De ce sa alegi un coach ?

  1. Pentru ca va stii sa te asculte exact cum trebuie sa te asculte
  2. Pentru ca in functie de priceperea si multiplele tehnici pe care le cunoaste va stii sa te faca sa constientizezi blocaje , credinte , sa te intoarca in timp si in viitor – dar cuvantul cheie vei constientiza si chiar vei gasi solutii sa iesi din criza ,din situatiile unde tu credeai ca nu poti iesi
  3. Sa iti trasezi planuri de actiune , exercitii si orice este nevoie pentru a merge mai departe.

Cum stii ca ar fi bine sa apelezi la un Consilier Dezvoltare Personala ?

Cand te confrunti de prea mult timp cu aceasi problema sau stare , cand ai parte de intamplari repetitive neplacute , cand ai de luat decizii si nu poti sa le iei , cand iti doresti schimbare si progres , cand esti blocat si lista poate contiuna .

La modul cel mai simplu problemele se rezuma la trei faze : constientizare- acceptare – actiune.

Uneori nu reusim sa facem acesti trei pasi singuri si atunci ai nevoie de cineva obiectiv si antrenat sa te  ajute in acest proces.

Trusa de prim ajutor pentru momente dificile :

  • Am dreptul să plâng, dar curând voi râde  – Este important să ții minte că această stare nu poate dura o veșnicie
  • Cel mai bun om care mă poate ajuta să trec peste greutăți – sunt eu –tu ești cel care trebuie să depășească acest moment greu oricate incurajari ai primi de la altii
  • Daca nu pot să schimb situația,  pot să mă schimb pe mine în relație cu această situație-  atitudinea de putinta ,cuvinte puternice de incurajare si putinta
  • Incep să trăiesc, atunci când îmi depasesc frica – dincolo de frica ne asteapta cele mai mari realizari
  • Am grijă în fiecare zi de liniștea mea și de echilibrul interior- creaza o rutina de a intretine sanatatea fizica , mentala ,spirituala
  • Superputerea mea este Dumnezeu- chiar este- descopera-l .

Nu uita că viața merge mai departe și multe lucruri se schimbă. Ne place sau nu. trebuie să fim parte a acestei mișcări.

Singura constanta in viata este schimbarea !

 

Daca doresti sa afli mai multe despre cum poti depasi situatiile de criza ,  contacteaza-ma laInfo

 Sau aboneaza-te la newsletter Noutati