Cu ce te ajuta un consilier in cariera ?

Cum te poate ajuta un consilier de dezvoltare personala ?

Cu toate ca se discuta mult despre criza fortei de munca in Romania , in acest articol nu voi analiza acest lucru .

Din experienta mea , pe piata muncii situatia celor cu studii superioare  este total  diferita fata de cea a muncitorilor. .

Nu voi discuta nici salariile deoarece si aici este relativ .

Multi tineri  , cand se gandesc la  cariera sunt interesati de o situatie materiala buna  , considerand ca odata acest obiectiv atins au reusit in viata  .

Dar ,ce este cu adevart important pentru a iti dezvolta o cariera de succes , ceea ce te face sa atingi si obiectivul bani? 

Anii vor trece , cariera va putea suferi urcusuri si coborasuri , domeniile bune astazi vor fi perimate maine , meseria pentru care te pregatesti astazi va fi demodata maine ,vor aparea profesii noi .

Asadar cu adevarat important este cine esti tu, ce te pasioneaza cu adevarat , flexibilitatea si adaptarea,perfectionarea si dezvoltarea continua si  in acest  timp si vor veni si banii. Banii sunt efectul succeslui , nu cei ce masoara sucesul .

Cand oferi maxim vei primi maxim. Ca sa fi cel mai bine platit in domeniul tau ,trebuie sa fi cel mai bun in domeniul tau.

Din proprie experienta pot spune ca este important ca de la inceput sa poti sa iti intocmesti un plan de cariera si un plan de dezvoltare personala . 

In primul rand , pentru a reusi in ceea ce iti propui , trebuie sa “uiti” de bani. Da, ai citit bine ! Trebuie sa pornesti cu inceputul !

Primul pas :  Autocunoasterea –  valori, aspiratii , viziune pe termen lung , abilitati vocationale samd .Toate acestea se pot descoperi discutand , teste , si instrumente specifice consilierii in dezvoltare personala .

Pasul al doilea : explorare ocupationala  si abilitati – in care se face sincronizarea valorilor, abilitatilor cu aspiratiile ocupationale alegand cele mai relevante domenii .

Pasul al treilea– cum creezi un CV si o scrisoare de intentie cu impact ,prezentare personala  ,comunicare , negociere

Pasul patru – foarte important – planificare cariere , nu este suficient sa faci primul pas daca nu ai si o directie ,o ruta . Acest plan este busola si ghidul ulterior .

In paralel cu pasii acestia se lucreaza pe dezvoltare competente si abilitati practice  , abilitati sociale  , astfel incat sa fi perfect pregatit pentru cariera aleasa de tine.

Atasat regasesti un test al valorilor creat de Robert Dilts – autor si coach , a pus bazele NLP  si Peter Senge  – fondator Society of Organizational Learning

test valori personale

Daca doresti mai multe informatii contacteaza-ma  si te voi  sprijini exact cum ai nevoie si disponibilitate .

Cum ?

Consultanta telefonica privind clarificarea nevoii de consiliere

Sedinte de consiliere privind redactarea CV-ului si a scrisorii de intentie

Sedinte de consiliere privind pregatirea interviului de angajare

Sedinte de consiliere pentru managementul carierei si orientare vocationala

Sesiuni de consiliere (compuse din cele de mai sus)

Mult succes !

Echipa Business Way