10 lucruri despre atitudine

Este atitudinea importanta ?  Ne putem alege atitudinea ?

Raspunsul la ambele intrebari este : da !

In continuare va propun sa analizati  10  lucruri despre atitudine :

1.A avea o atitudine bună este o alegere.

O atitudine nu este altceva decât un obicei de gândire dobândit. O atitudine pozitivă merge de obicei mână în mână cu consecințe pozitive. Din păcate, inversul este, de asemenea, adevărat. Atitudinea este o abilitate educabila si constientizabila . Putem in orice moment sa alegem atitudinea pe care dorim sa o manifestam. Atitudinea este o stare a mintii si a sufletului , modificand aceste doua circumstante si dezvoltandu-ne continuu  abilitatea de constientizare si alegere , putem avea o atitudine de la buna la excelenta.

2. Atitudinea poate fi schimbată.

Oamenii sunt fie stăpânii situațiilor lor, fie victimele atitudinilor lor. Din fericire, atitudinea nu este permanentă. Poate fi transformata, dar numai dacă un om dorește să-și modifice starea de spirit. Oamenii care doresc să aibă o atitudine diferită trebuie să aleagă să se schimbe.

3. Atitudinile nu sunt modelate in conditii ideale .

Toți oamenii se nasc ca persoane  distincte, cu anumite caracteristici care pot afecta atitudinile pe care le dețin. În realitate, o serie de alți factori pot avea un impact și mai mare asupra formării atitudinii unei persoane, inclusiv temperamentul /caracterul individual , mediul, imaginea de sine, aspectul fizic, familia și succesul în viață.  Vestea buna este ca rezultatele acestor factori de influenta pot fi modificati la fel cum au fost creati.

4. Atitudinile pot fi sporite prin provocari.

În realitate, cei mai mulți oameni de succes îmbrățișează provocarile, deoarece înțeleg că sunt o parte esențială a vieții – ele ar trebui privite ca fiind parte integrantă în procesul continuu de autoeducare. Ca atare, ei învață să facă față eșecurilor lor. Ei văd beneficiile pozitive care pot fi obținute din întâlnirea cu experiențele negative (de exemplu, devenind mai motivați, regândind situatia , creând un grad mai mare de rezistență la stress etc.), toate acestea putând avea un impact pozitiv asupra atitudinii lor.

5. Atitudinea poate determina dacă o persoană este un succes sau un eșec.

Oamenii sunt cu siguranță unici. Pe de altă parte, cand vorbim despre atitudine , diferența este foarte mică . Cu toate acestea, această mică diferență poate face o mare diferență.  Marea diferență este dacă este pozitiv sau negativ in atitudine . Un om  cu o atitudine mentală pozitivă este mult mai probabil să obțină succes și fericire în viață decât o persoană al cărei mod de bază de a privi totul se bazează pe negativitate.

6. Atitudinea afectează relațiile.

De regulă,oamenilor  le place să fie în preajma oamenilor pozitivi. Oamenii pozitivi manifestă o pasiune pentru viață care este contagioasă. Pasiunea lor emană o energie care tinde să-i atragă pe ceilalți ca un magnet. La rândul lor, persoanele care adăpostesc și afișează gânduri negative sunt adesea evitate în viață de către alții din cauza atmosferei de mizerie care tinde să le însoțească.

7. Atitudinea poate afecta rezultatul.

Se poate spune că viața este o serie de rezultate. Uneori, rezultatul este ceea ce își dorește o persoană. Alteori, rezultatul nu este ceea ce cineva  ar prefera. De fapt, multe actiuni eșuează sau reușesc chiar înainte de a începe. Ca atare, a avea atitudinea corectă la începutul unui proiect poate ajuta la asigurarea succesului său la final. În această privință, cheia este să ne amintim ca  „totul este bine, cand începe bine”.

8. Atitudinea afectează ceea ce se așteaptă o persoană de la viață.

Oamenii pozitivi așteaptă mai mult și tind să realizeze mai mult. Atitudinea unei persoane este un semnal către lume la ceea ce se așteaptă acel individ de la viață și dacă această așteptare probabil va fi realizată sau nu.

9. Atitudinile pot transforma problemele în oportunități.

O persoană cu o atitudine pozitivă vede o oportunitate în fiecare obstacol, în timp ce o persoană negativa tinde să vadă o catastrofă în fiecare oportunitate. Cheia este să profitați la maximum de fiecare situație. Oamenii pozitivi răspund într-un mod pozitiv la circumstanțele lor, oricare ar fi ele.

10.  Atitudinea determină cine este o persoană.

Persoanele cu o atitudine pozitivă își trăiesc viața cu pasiune. Sunt recunoscători pentru ceea ce au. Ei tind să creadă că fiecare moment din viață este un atuu de prețuit, mai degrabă decât irosit. Ei înțeleg că viața este mai mult decât ceva ce se întâmplă în jurul lor. Pentru ei, viața este ceea ce aleg să  facă.

Asadar , atitudinea ca si multe altele este intodeauna  o alegere .

Daca doresti sa dobandesti mai multe informatii si instrumente legate de atitudine si realizari personale poti parcurge materialelecursurile   si  inscrie la evenimentele noastre.

Daca doresti sa fi la curent cu noutatile  aboneaza-te la rersurse .

Cu drag ,

Amalia