10 metode eficiente pentru antingere obiective si in 2021

În fiecare an, milioane de oameni isi pun dorinte de de Anul Nou, în speranța de a stârni schimbări pozitive. Temele recurente în fiecare an includ o abordare mai activă a sănătății, îmbunătățirea finanțelor, învățarea de lucruri noi pentru dezvoltarea personală și profesională.

Dorintele de top 10 , cele mai comune arata cam asa :

 1. Mai multa miscare
 2. Pierdere în greutate
 3. Organizare
 4. Învățarea unei abilitati sau un hobby
 5. Sa te bucuri mai mult de viața
 6. Economisiți mai mulți bani / cheltuiți mai puțini bani
 7. Renuntat la fumat
 8. Petreceți mai mult timp cu familia și prietenii
 9. Călătoriți mai mult
 10. Citește mai mult

De la dorinte la realizarea lor , este un mic pas de facut , un pas ce te ajuta cu adevarat sa transformi dorintele in rezultate . Din pacate , majoritatea dorintelor de Anul Nou isi pierd motivatia in primele doua luni ale anului .

Pasul ce trebuie facut pentru a persista in indeplinirea dorintelor tale se numeste : transformarea dorintelor in obiective , ca apoi sa lucrezi zilnic la ele .

Am sa schitez in continuare eteapele trecerii de la dorinte la rezultate  prin 10 metode eficiente pentru antingere obiective si in 2021

 1. Pregateste mental schimarea

Schimbarea obiceiurilor înrădăcinate nu este o sarcină ușoara , de aceea este important sa ne pregatim mental pentru asta .

Raspundeti-vă la următoarele pentru fiecare obiectiv in parte :

 1. Ce mi-am propus să fac în ultimul an?
 2. Unde am făcut progrese?
 3. Unde n-am văzut progresul?
 4. Ce am facut /nu am facut bine in situatiile dorite pentru a reusi ?
 5. Ce m-a impiedicat sa reusesc ?

Pe măsură ce începeți să vă gândiți la modificările pe care doriți să le implementați, asigurați-vă că procedați astfel:

 • Ramaneti pozitiv
 • Încercați să nu faceți modificări mari/rapide
 • Schimbarea ar trebui să fie treptată
 • Construiți pe modificări mai mici- pas cu pas
 • Se lasă un pic de spațiu pentru eroare
 1. Stabiliți un obiectiv care vă motivează

Ai fi surprins cât de des oamenii stabilesc obiective care nu sunt pentru ei înșiși. Aceste obiective ar putea fi dictate sau forțate de către un manager, soț/ soție, sau parental / presiune de la egal la egal.

Pentru a face acest lucru, trebuie să vă asigurați că obiectivul pe care l-ați stabilit este important pentru dvs. A alege obiectivul propriu si important , descoperiti  motivația !

Astfel, verificati dacă rezoluțiile dumneavoastră se aliniază cu următoarele:

 • Obiectivele tale
 • Prioritățile tale
 • Visele tale
 • Aspirațiile tale

Bineinteles ca daca esti in familie sau intr-o  organizatie obiectivele comune pot diferi de cele individuale, in mare parte daca te gasesti in locul potrivit vei imbratisa si  vei gasi la nivel interior motivatie pentru a imbratisa obiective comune care ar trebui sa le hraneasca pe cele individuale .

Daca obiectivele se aliniaza în jurul priorităților tale de top. Acest lucru va duce la o atitudine “trebuie să faci”.

3.Stabilirea obiectivelor realizabile

O greșeală comună în setarea obiectivelor este de a avea prea multe și disiparea focusului.Desigur ca avem abilitati diferite in a gestiona un numar mai mic sau mai mare de obiective , dar majoritatea dintre noi nu suntem supereroi .

Astfel, ar trebui să faceți o listă scurtă de obiective pe care le puteți gestiona. Știind că lista scurtă de priorități este partea cea mai grea. Cheia aici este înțelegerea modului de a prioritiza.

Aici este un exercițiu pe care le puteți întreprinde pentru a vă ajuta să dau seama ce este cel mai important în viața ta. Tot ce ai nevoie este un pad post-it, un pix , și un perete.

 1. Scrieți tot ce doriți să realizați în scopuri de auto-îmbunătățire pe cate un post-it
 2. Așezați fiecare post-it pe perete
 3. Utilizați cât mai multe post-it posibil
 4. Grupați împreună post-it similare
 5. Plasați subiectele pe care le simțiți puternic în partea de sus a peretelui
 6. Pune subiectele pe care le simti ” meah ” pe partea de jos
 7. Petrece o mulțime de timp gândindu-se la ordinea de primele 3-5 post-it (grupuri)

Ultima piesă a puzzle-ului aici este cunoașterea personala. Cu asta în minte, ar trebui să va concentrati pe prioritățile de top si cât de multa atenție puteți dedica sincer la un obiectiv .

Este mai bine să abordati un obiectiv  bine decât obiective  multiple slab.

 1. Fii specific

Din fericire, cadrul SMART de stabilire a obiectivelor vă poate ajuta să creați obiective mai bune.

Obiectivele SMART sunt:

 • Specifice – enuntare obiectiv  cât mai clar posibil. De exemplu:” voi slabi 5 kg in anul ce urmeaza” este mai specific decat : „la anul vreau sa slabesc” .
 • Masurabile – Cuantifica obiectivul , dacă este posibil, adică voi pierde 5 kg  din greutatea mea corporală.
 • De atins  – Alege un obiectiv în domeniul de posibilitate, dar provocator . A castiga un milion de euro în acest an ar fi uimitor, dar, probabil, destul de greu de făcut. Pe de altă parte, a economisi 10 % din venit  este realizabil sau sa iti cresti cifra de afaceri cu 10 % deasemenea .
 • Relevant – Păstrați-l relevant pentru prioritățile și obiectivele dumneavoastră. Vezi secțiunea motivație de mai sus!
 • Incadrat in timp – Dă-ți un interval de timp în care să atingi un obiectiv. Un termen limită va insufla urgență și un moment în care puteți sărbători succesul.

5.Împărțiți obiectivele mari în obiective mai mici

O mulțime dintre  noi tind să fie dornici și grandioasi atunci când vine vorba de obiective . Avem cele mai bune intenții și poate luam un obiectiv care este prea mare pentru a-l  atinge. Astfel, este util să împărțiți un obiectiv mare în obiective mai mici, care sunt realizabile.

Puteti crea o harta a obiectivelor impartite pe luni /pe zile si pe activitati .

Iată câteva sfaturi pentru a vă ajuta să vă faceți obiectivul mare realizabil:

 • Crearea unei liste de subactivitati
 • Prioritizarea și executarea  acestora
 • Utilizarea unei hărți vizuale pentru afișare
 • Atribuirea reperelor fiecărei activități
 • Decideți cât timp necesită fiecare activitate
 • Alocarea resurselor în consecință
 • Concentrează-te pe pasul următor, nu pe marele obiectiv
 1. Notați-vă obiectivele

În timp ce este minunat să ai obiective, este esențial să le consemnezi  într-un fel. Iată șase motive pentru a vă nota obiectivele:

 1. Sunt ușor de uitat. În timp ce acest lucru poate părea o prostie, suntem oameni, și este uman să fie ușor distras și uituc.
 2. Scrierea obiectivelor  vă ajută să clarificati .Va obligă să luati decizii și să fiti precisi.
 3. Scrierea stabilește intenția, dar trebuie luate măsuri pentru a atinge obiectivul . Având un obiectiv scris este un memento constant pentru a lua măsuri.
 4. Obiectivele scrise pot acționa ca un filtru și lumina de ghidare pentru ce alte oportunități puteti urmări legat de obiectiv. În orice zi, sunt un milion de decizii de luat. Când aveți îndoieli, consultați obiectivele pe care le-ați stabilit pentru a dicta calea de urmat.
 5. Obiectivele documentate vă vor ajuta să depășiți rezistența la progres. Ne-am stabilit obiective pentru a merge mai departe, dar există o rezistență naturală la schimbare. Obiectivele tale scrise te stimulează înainte atunci când te confrunti cu demotivarea sau un obstacol.
 6. În cele din urmă, obiectivele scrise sunt o harta a cât de departe ați ajuns și ceea ce ați realizat. Este un sentiment frumos să te uiti in spate la sfârșitul anului viitor, și sa știi ca  obiectivul  a ajuns la îndeplinire. E un motiv să spargi sticla aia de șampanie și să sarbatoresti .

Iată câteva modalități prin care puteți consemna  obiectivele  pentru 2021:

 • Scrieți-le într-un jurnal
 • Redactează-ți un e-mail
 • Stocați in aplicatii  luare a notitelor , etc
 • Printarea și afisarea  pe perete, etc
 1. Împărtășiți-vă obiectivele cu alte persoane

Dacă doriți să duceți partajarea obiectivelor la nivelul următor, puteți organiza un grup de geniu. Un grup de geniu este o colecție de oameni foarte motivați, care împărtășesc un obiectiv comun și sunt în căutarea de a încuraja și de a se ajuta reciproc .

 1. Găsiți oameni înruditi cu obiective similare
 2. Întâlniți-vă în mod regulat (săptămânal sau lunar, în funcție de nivelul de angajament)
 3. Împărtășiți obstacolele și progresele
 4. Rămaneti motivat!

Acum, dacă nu aveți timp sau înclinație pentru a face cele de mai sus, un alt mod de a obține același rezultat este de a va anunta prietenii declarând intențiile voastre. Puteți fi sigur că oamenii vă vor înveseli și întreba despre progresul dumneavoastră pe parcursul anului! Totodata pot deveni creatori de oportunitati pentru voi , stiindu-va obiectivele si preocuparile .

 1. Automatizați acolo unde este posibil

Vestea bună este că, probabil, aveți tehnologie în buzunar, care vă poate ajuta să urmați obiectivul – automatizare sub formă de aplicații memento.

În prezent, există un milion de aplicații și servicii diferite pentru a vă ajuta să vă urmați rezoluțiile. Aceste instrumente gratuite vă pot ajuta să oferiți un memento constant:

 • Calendar Google: Setați o întâlnire recurentă legată de obiectiv , cum ar fi programarea sesiunilor la sala de sport, sau pasii de facut azi .
 • Google Now: Asistent personal care furnizează informații cum aveți nevoie.
 • Mementouri (pe iOS): Configurarea avertizărilor temporizate pentru activități.
 • Boomerang pentru Gmail: Programați e-mailuri de memento pentru voi .

Pe lângă aceste aplicații utilizate în mod obișnuit, există, de asemenea, aplicații de gestionare a activităților și “to-do” care au capacitatea de a programa mementouri și repere.

Toate aceste aplicații nu vă vor ajuta să faceți munca, dar ele servesc o reamintire constantă a muncii care trebuie făcută.

 1. Revizuiți obiectivul în mod regulat

Să recunoaștem, dacă nu vă gândiți la obiectivul vostru în mod regulat, sunt sanse sa va indepartati de el . Astfel, o parte crucială a realizării obiectivului este o revizuire regulată.

Cel puțin, această revizuire ar trebui să fie lunară, dar cu cât este mai frecventă cu atât mai bine.

Iată o modalitate de a introduce in obiceiul tau rutina de a revizui :

 1. Programați o recenzie lunară de “imagine de ansamblu” în prima săptămână a fiecărei luni. Acest lucru va servi ca o întâlnire de planificare în cazul în care distribuiți sarcini mai mici și obiective la săptămâni diferite pe parcursul lunii.
 2. Efectuați un check-in săptămânal pentru a verifica progresul obiectivului lunar.
 3. Setați un memento zilnic pentru activități mai mici.

Poate părea un exagerat să ne gândim în fiecare zi la obiectivele noastre , dar acesti pași mici implementati, duc la schimbări mari pe parcursul unui singur an.

 1. Dacă esuezi , întoarce-te pe rapid

Roma nu a fost construită într-o zi.

Am stabilit că va fi nevoie de timp pentru ca obiectivele tale să devină realitate și știm că schimbarea este dificilă. De fapt, am stabilit deja că ar trebui să lăsăm loc greșelilor și eșecurilor.

Țineți cont de următoarele idei:

 • Ignorarea unei activități intermediare nu este o eroare completă
 • Lipsa unui obiectiv cu 10% sau chiar 80% nu este un eșec complet
 • Terminarea unei activități cu întârziere nu este un eșec complet
 • Un moment de slăbiciune poate fi recupeart  în planul mare .

Obstacole se poate întâmpla, dar atâta timp cât acestea sunt tratate corect, ele nu vor avea un impact mare pe  obiectiv. Cheia este de a evita o atitudine defetista cu orice preț, adică“Ei bine, am dat-o în bară o dată, de ce ar trebui să încerc ?”

Și dacă există un regres, este important să înțelegem ce duce la acel moment și cum puteți evita o situație similară în viitor, exemplu : „Dacă joc jocuri video după serviciu, nu voi merge la sală. Nu juca jocuri video după serviciu!”

Odată ce se faceti o greșeală ( amanare ,omisiune ,etc) , faceți-o mâine și continuați să vă mișcați. Câteva greșeli mici nu ar trebui să strice obiectivul mare !

Aflați noi competențe în 2021

Sperăm că acești 10 pași vă vor ajuta să urmați obiectivele și să faceți din 2021 cel mai bun an de până acum.

Dacă rezoluția ta este să înveți o nouă abilitate sau să-ți promovezi cariera, începe să-ți atingi obiectivele astăzi cu eveneimentele si cursurile noastre .

Obțineți acces nelimitat la materiale gratuite si cursuri  conduse de experți pe teme de dezvoltare personala si abilitati .

Cursuri online

Blog

Sau abonati-va pentru a fi la curent cu noutatile . Resurse gratuite

Succes !

Link prezentare video articol :