5 actiuni de facut pana la sfarsit de an

Suntem oficial la  minus 7 zile distanță de anul 2021 și în mod obișnuit – mă ocup cu o multime  de sarcini, reflectând la anul ce trece și scriind o listă lungă de obiective pentru anul următor, compar cu ce am realizat in 2020 , ce pastrez , ce  ramas de facut si nu renunt la idei bune ,dar inca nematerializate  .

In  acest articol, ne vom concentra pe  lista de obiective de stabilit pana  la finalul anului.

Și prieteni dragi , să știți că am făcut si verificat fiecare dintre sugestiile de mai jos .

1. Borcan de Anul Nou

Am inceput sa aplic  ideea asta in 2018 si mi-a placut maxim !

Iata cum functioneaza :

 • Enumerați deciziile si obiectivele serioase / cele mai importante / care vă schimbă viața.
 • Tăiați bucăți de hârtie în pătrate mici sau post-it de birou .
 • Re-scrieți fiecare rezoluție pe bucata de hârtie tăiată.
 • Plasați fiecare obiectiv într-un borcan care pastreaza intențiile pentru anul viitor.
 • Dacă sunteți o ființă creativa , nu ezitați să vă decorați borcanul.

Există un al doilea pas ”secret” … pentru că să fim realisti  – un borcan poate ține toate obiectivele tale, poate arăta frumos pe o masă, dar apoi începe să se adune praful  pe el și, din păcate, să fie uitat. Sună  familiar?

Pentru a combate acest obicei de colectare a prafului, practicați aceste sfaturi:

 • Goliți borcanul o dată pe lună și recitiți-vă obiectivele.
 • Adăugați in borcan pe tot parcursul anului pe măsură ce creșteți si reusitele voastre si motivele de recunostinta . Eu pentru asta folosesc un al 2 lea borcan pe care il deschid in ziua de 31, este si un beneficiu pentru pesimistii care afirma ca au avut un an prost sau a trecut fara mari evenimente .
 • Asadar ,adăugați memento-uri încurajatoare într-un al doilea borcan, fie că atingeți un obiectiv, fie ca lucrați la  un scop , adaugati bilete de recunostinta si multumire ,idei noi , idei inspirate ,citate si versete biblice, miracole ,prieteni /oameni ce au avut impact  si tot ce va face fericiti si motivati – deobicei eu deschid acest borcan la finalul anului , deasemenea mut obiectivele realizate tot acolo si in ultima seara a anului ma bucur sa citesc si sa constat ca anul nu a fost in zadar cum multi au impresia sa spuna sau ma ajuta sa iau decizii mai bune si mai hotarate pentru Noul An .

Alegeti-va acum borcanul sau borcanele si incepeti sa introduceti deciziile deja luate !

2.Propuneti-va o stare de sănătate excelenta

Observați ca nu am menționat cuvântul dietă, să slăbesc sau orice altceva de această natură.

În schimb – vreau si imi doresc ca noi , ca si comunitate, să schimbăm vitezele și să ne concentrăm asupra sănătății noastre, să ne concentrăm pe bătăile inimii, să ne concentrăm asupra nivelurilor de energie, să ne concentrăm asupra digestiei și să ne concentrăm asupra mișcărilor noastre , sa ne iubim trupul asa cum e .

Iată cele mai bune sfaturi ale mele (din experiența personală):

 • Pregătiți-vă și gătiți-vă propriile alimente – nu mai mâncați impulsiv sau fast-food ori patiserie cand va e foame.
 • Consumați ingrediente sănătoase – fructe, legume, carne organică , cereale integrale.
 • Beti apă.
 • Limitați cantitatea de alcool pe care o consumați si tigari ( inca mai lucrez la asta ).
 • Faceti miscare macar o dată pe zi, chiar dacă este doar o plimbare de 10 -20 minute.
 • Faceti-va cadou lunar sau macar trimestrial o sedinta de masaj , SPA , un salon de infrumusetare .

Faceti acum lista cu deciziile si chiar orele si datele la care veti face cele de mai sus ( lista alimente , apa , miscare , relaxare ) !

3. Citiți si instruiti-va permanent

Mi-a plăcut întotdeauna să citesc cărți și până în prezent, încă îmi place să mă pierd într-o carte de orice fel. Am citit o mare varietate de cărți. De aceea imi place sa scriu , din copilaria am scris si poate marea mea realizare in 2021 va fi sa imi folosesc acest talent – e de mult timp pe lista .

Pentru a vă ajuta să vă concentrați asupra obiectivelor și intențiilor – vă recomand cu tărie să găsiți și să citiți cărți inspiraționale si autentice – nu cele ce va confuzeaza si mai rau . Subliniați cuvintele, evidențiați secțiuni întregi,  scrieți notițe oriunde se pot potrivi.

Participati la evenimente de calitate , inscrieti-va in comunicati de calitate care va ajuta sa cresteti si sa tineti carma vietii bine si pe cursul bun.

Fixați rezoluțiile acum!

4. Folosesete puterea jurnalului

Dintodeauna am folosit o agenda/jurnal pe care mi-am notat ideile , am contabilizat sub forma de tabel realizarile vs obiective lunare. Am folosit-o si ca agenda lucrand pe prioritatile zilei/saptamanii . Agenda mea nu este numai pentru intalniri si urgente ,ci si pentru obiective spirituale , sanatate , creatie/inovare/business sau viata personala . Nu le arunc ,ci ma ajuta sa preiau de la un an la altul idei si obiective nerealizate inca sau sa imi apreciez succesul de la un an la altul.

Pentru a avea obiectivele si deciziile importante in” fata ochilor ” folosesc si o tabla alba magnetica pe care imi stabilesc si restabilesc prioritatile functie de obiective si idei noi .

Veti spune poate ca ocupa timp , ca este obositor sau monoton . Ei bine , nu este , dimpotriva este momentul meu favorit de liniste si incarcare cu energie si are legatura cu ce urmeaza .

Alege un caiet / agenda frumoasa pentru a scrie anul 2021 chiar acum !

5. Ia-ti angajamentul !

Și, în sfârșit, sa vă angajați la deciziile voastre. Oh, daaa!

Da, totul de mai sus este util și excelent pentru a rămâne concentrat și dedicat, DAR la sfârșitul zilei – realizarea viselor și creșterea este despre a va face munca. !

Trebuie să lucrați în fiecare zi pentru a vă atinge obiectivele. Trebuie să rămâneti concentrati. Trebuie să practicati răbdarea. Trebuie să fiti pozitivi , optimisti si deschisi ( flexibili). Si cel mai important –

TREBUIE SĂ VA FACETI MUNCA.

Aici se blochează majoritatea dintre noi, inclusiv eu.

Cea mai grea parte a oricărei rezoluții este să faci primul pas. Acest prim pas ar putea însemna să vă puneți pantofii  de alergare , să scrieți o listă de cumpărături sanatoasa , să citiți o carte în loc de Facebook sau sa participati la un eveniment, sa va administrati bugetul samd   .

Oricare ar fi rezoluția – faceți primul pas, apoi faceți altul și altul și, în cele din urmă – veți nota realizarea  și o veți plasa în acel borcan (cu un zâmbet mare pe față aș putea adăuga).devino trainer

Daca faceti aceste activitati , deja aveti garantia unui an mai bun si mai satisfacator din toate punctele de vedere .

Prieteni – bucurați-vă de aceste ultime zile ale anului 2020, faceți-le  să conteze în toate modurile posibile – corp, minte și suflet. 

Vă mulțumesc tare mult  pentru sunteti  aici, ca ați citit articolul și ați luat parte la  ”traditiile ” mele de final de an . Cred cu tărie că pasiunile și visele noastre se pot desfășura, atâta timp cât continuăm să stabilim intenția, să ne facem treaba și să răspândim lumina proprie  împreună cu ceilalți.

Hai să vorbim putin  – Cum te pregătești pentru Anul Nou? Ce rezoluții luați în 2021? Cum vei continua să rămâi inspirat și motivat pe măsură ce trece anul? Care sunt cele mai mari provocări ale tale atunci când esti in această perioadă a anului?

Intrebări, comentarii, sugestii, feedback  – vă rog să lăsați-le mai jos si inscrieti-va la resurse blog daca v-a ajutat articolul .

Cu drag ,

Amalia