2020- hai, sa pornim in forta ! Planuri pentru vise realizate

Acum este sezonul celor mai multe planuri , toti oamenii isi fac  planuri ,creioneaza vise si spera .

Ne-am obisnuit sa ne facem planuri si urari si este frumos si ok…dar , hai sa vedem si partea in care  majoritatea planurilor rezista maxim pana in februarie. Este statistic dovedit .

Am fost un om liber de iluzii in momentul in care am constientizat acest stereotip al sperantelor pe care ni le punem mereu pentru Noul An ,  de cele mai multe ori desarte si fara suport , credem cumva  ca mereu anul urmator va fi mai bun . Ce ne face sa credem ca anul viitor va fi mai bun? Nu avem nicio garantie . Nu anul este rau sau bun ,ci noi . Nu stim daca vom prospera , daca vom fi sanatosi sau daca vom mai trai . Cum putem face atunci ca toate visele si dorintele sa nu fie doar euforii de An Nou , ci chiar sa le materializam ? Cum sa facem ca trecerea dintre ani sa nu fie doar un pas spre batranete ,ci sa fie maximizare si bucurie si implinire adevarata ?

Un plan binedefinit ne-ar fi de mare ajutor !

Stim cu totii ca ce este scris este mai definit decat ce este in minte , ca ce este urmarit prospera, se materializeza.

In acest articol  vom creiona cateva sfaturi si tehnici simple pentru ca in 2020 sa fim cu adevarat focusati si planurile noastre sa se ralizeze 😊 .

Orice plan are un punct de plecare , noi vom considera ca punct de plecare momentul actual, cel in care suntem acum. Acesta trebuie sa fie un moment al sinceritatii totale .

Asadar iata pasii :

  • Analizati ce a fost bun in 2019 ,ce a functionat , ce poate fi imbunatatit si la ce doriti sa renuntati. Faceti neaprat o lista scrisa !Aratati recunostinta pentru toate bunele dar si relele cu lectiile lor cu tot , iertati-va pe voi si pe altii .  Acum treceti la o noua lista – ce vreu sa fac nou ?  si aici atingeti toate domeniile vietii ( personal,profesional, finaciar, social ,hobby , dobandire de noi abilitati , sanatate samd ). Scrieti pentru fiecare domeniu tot ce va doriti si va face fericiti.
  • Acum creati obiective specifice pentru fiecare lucru trecut pe lista de “to do” in 2020, cele ce au fost bune si doriti sa le pastrati si pentru cele noi . Un obiectiv este specific daca este realizabil, relevant pentru voi si neaparat un orizont de timp . Ca exemplu daca pe lista ati scris la anul vreau sa slabesc – obiectivul specific va fi : pana in iunie 2020 voi slabi 6 kg , in medie un kg pe luna .
  • Acum ca stiti cum stati cu specificicitatea analizati obiectivele prin prisma axiomei pe care am mai discutat-o in articolele mele : a FI – a FACE= a AVEA . Asa cum am  mai vorbit , majoritatea oamenilor incep cu finalul : daca as avea , as face si as avea ….de fapt ca sa am trebuie sa fiu cumva si sa fac ceva , asadar este foarte important ca pe langa obiectivele specifice care va  vor duce la a avea , este necesara si o lista de “a fi “ in 2020 . Adica cum trebuie sa fiu pentru a avea . In exemplul cu slabitul ar trebui sa fiu mai cumpatat , sa fiu mai echilibrat emotional , sa invat ceva nou,sa fac sport sau  orice va este de ajutor in acest obiectiv, este foarte important sa aveti si aceasta lista ….cu a fi pe langa ce cu cu veti face .
  • Apoi creati un plan in excel, sau pe un planner ,table magnetica sau ce instrument va incanta si creati o diagrama obiective /metode cum fac sa ajung /in cat timp si urmati-l indeaproape.Bifati succesele ,iertati-va esecurile si perseverati. Eu obisnuiesc sa il am si pe o agenda cu mine tot timpul , in excel si pe tabla magnetica obiectivele trimestriale.
  • Optional , puteti folosi borcane sau recipiente etichetate cu : dorinte 2020 , un altul in care sa introduceti realizari, miracole si alte lucruri marunte dar incantatoare din timpul anului  ,astfel la finalul lui 2020 cand le veti deschide veti putea vedea cat de bun a fost ,cate dorinte vi s-au implinit si cat de biecuvantati ati fost in 2020 .

Si nu uitati actiunea vindeca teama ,dar si lenea ! 😊

Dezvoltarea continua este cheia succesului si singura constanta in viata este schimbarea, totul pe lumea asta este in miscare ,in schimbare .

Succes si sa auzim de bine in 2020 !

Daca doresti poti lasa comentarii sau contacteaza-ne, este la alegerea ta , ne-am bucura sa stim ca sfaturile noastre functioneaza si pentru tine .

Autor : Amalia Salcie