Bugetul de Craciun si cadourile -cum sa pastram echilibrul

Mai avem cateva zile si curand lista Mosului ar trebui sa se materializeze direct sub bradul de Craciun.

In fiecare an magazinele de jucarii si creatorii de console ne ispitesc copiii cu jocuri si jucarii tot mai sofisticate si bineinteles mai scumpe.

Ne dorim sa fim acel Mos care indeplineste dorintele copiilor , cu toate astea in majoritatea cazurilor acea lista ne depaseste cu mult bugetul sau suma pe care am dorit sa o alocam .

Cum facem sa ne pastram bugetul in echilibru ,dar sa si indeplinim dorintele ?

Iata cateva idei :

  1. Satisfaceti cel putin unul din lista si restul de cadouri sa fie alte jocuri dorite si care il pasioneaza.
  2. Implicati bunici, nasi ,unchi sau cu cine veti sarbatori Craciunul pentru a contribui la bucuria copilului.
  3. Inainte de Craciun implicati-va in activitati caritabile cu copilul ,duceti cateva daruri de haine ,mancare ,jucarii unor familii nevoiase . Copiii vor vedea cum exista copii care se bucura de o minge de parca ar fi primit cea mai tare consola de jocuri . Eu am facut asta si copilul meu a devenit mai intelept,empatic si recunoscator.
  4. Furnizorii de telefonie mobile pot sa va ofere in rate cu plata la abonament diverse gadget-uri  dorite : tablete ,smartwatch ,telefoane ,laptop , console ( play station, Nintendo,etc)..
  5. Creati un grup de colindatori , o scara de bloc va va putea returna o parte din investite 😊 , eu nu am aplicat-o , in schimb nepotul meu in fiecare an a realizat cate 400-500 lei dintr-o seara de colindat.
  6. Puteti realiza impreuna cu copiii obiecte handmade si sa le vindeti la targuri de sezon.
  7. Nu exagerati ,stiu ca bucuria lor este bucuria noastra.

Si daca cumva anul acesta bugetul este mai limitat mai important decat cadourile este sa le explicati copiilor ca bucuria de a primi si de a darui , de a fi in familie si de a va iubi unii pe altii este cel mai mare cadou din lume .

Legenda Bradului de Craciun – Lucy Wheelock

Doi copii mici stateau langa foc intr-o noapte friguroasa de iarna. Dintr-o data au auzit o bataie usoara in usa si au fugit sa deschida.

Acolo, in frig si intuneric, statea un alt copil fara pantofi, imbracat in haine subtiri si ponosite. Tremurand de frig, copilul le-a cerut celor doi sa intre sa se incalzeasca si el.

„Da, intra!” au strigat amandoi copiii; „iti vom da locul nostru langa foc. Intra!”

L-au indrumat pe micutul strain langa foc si si-au impartit cina cu el, dandu-i si patul lor, urmand ca ei sa doarma pe o banca tare.

Peste noapte, cei doi au fost treziti de o muzica dulce, ce incanta urechile si, privind afara, au vazut o ceata de copiii in haine stralucitoare ce se apropiau de casa lor. Cantau la harpe aurite, iar aerul era incarcat de melodie.

Deodata, copilul strain s-a ridicat inaintea lor, fara sa ii mai fie frig, fara sa mai arate saracacios, scaldat de o lumina argintie.

Atunci, vocea lui blanda a spus””Mi-a fost frig si M-ati primit inauntru. Mi-a fost foame si M-ati hranit. Am fost obosit si Mi-ati dat patul vostru. Eu sunt Iisus, copilul, ce pribegesc prin lume pentru a aduce pacea si bucuria tuturor copiilor buni.
Asa cum voi Mi-ati daruit Mie, fie ca si acest copac sa va dea fructe bogate in fiecare an”.

Spunand acestea, El a rupt o crenguta din bradul ce crestea langa usa, apoi a plantat-o in pamant si a disparut.
Crenguta insa a crescut si s-a facut copac mare, ce in fiecare an dadea fructe mari, aurii, pentru cei doi copii buni.

Sarbatori minunate si bugete echilibrate , va doresc ! 😊

Autor : Amalia Salcie