Misiune-Viziune- Valori si importanta lor in afaceri

Misiune-Viziune- Valori si importanta lor in afaceri este esentiala pentru a avea o motivatie pe termen scurt si lung si care ne pastreaze focusati pe scop  .

Scopul unei afacerii este important de a fi declarat si impartasit cu ceilalti . Scopul este cel care duce afacerea inainte , motiveaza ,inspira . Scopul ar trebui sa poata fi rezumat in una-doua propozitii puternice .

viziuneCreați o viziune  convingătoare

O viziune convingătoare vă poate ajuta afacerea să iasă în evidență și să aibă succes. Ar trebui să fie clara, concisa, realizabiala și motivaționala. Unde vrei să-ți duci compania? Care sunt atuurile tale actuale? Cum vrei să arate în viitor? Cum vrei să ajungi acolo? Prin crearea unei viziuni convingătoare asupra direcției și scopului companiei veți fi deja pe cale de a realiza acest lucru.

Începeți gândindu-vă de ce sunteti  în afaceri. Puteți găsi inspirație uitându-va la alte companii de succes. Care este sau a fost viziunea lor? Cum au urmărit-o și au comunicat-o? Acum imaginaț-va cum doriți ca afacerea dvs. să fie peste cinci sau 10 ani. Scrieți o viziune succintă pe care o puteți împărtăși angajaților și altor părți  cheie interesate.

Partajează-ți viziunea cand angajati oameni in afacerea voastra 

Viziunea companiei  poate fi un instrument cheie de motivație și vă poate ajuta angajații să se simtă mai implicați.  Comunicati viziunea clar. Verificați dacă au înțeles. Asigurați-vă că este suficient de scurta să o tina minte  și cel mai important, să vă amintiți întotdeauna că trăiți după viziunea voastră. Direcționați activitățile și resursele către viziune ,ca ea să devină realitate. Inspirați personalul prin cuvintele și acțiunile proprii, astfel încât să le împărtășească și să lucreze pentru viziunea voastra .

Planul viziunii

Actul de a crea o viziune poate să nu pară natural la inceput . Faceți – va timp pentru a reflecta, apoi scrieți un schiță și lăsați-o la ”dospit” .

  • Întrebați-vă care este scopul companiei dvs.
  • Vizualizați locul în care doriți ca afacerea dvs. să fie peste 10 ani. Descrieți-l acum în scris. Editați schița respectivă. Faceți scopul convingător, relevant și ușor de memorat. Și asigurați-vă că răspunde la întrebarea: „De ce există afacerile noastre?”

Ce este o declarație de viziune?

O declarație de viziune servește un scop  inalt – valorificarea întregii perspective a companiei într-o declarație de impact.

O declarație de viziune versus o declarație de misiune

Înainte de a vă determina afirmația viziunii, trebuie să înțelegeți ce nu este. Nu trebuie confundat cu declaratia misiunii . Aceste declarații de misiune se bazează pe prezent și sunt concepute pentru a transmite de ce afacerea există ( transmisa in interior si exterior ).

Declarațiile de viziune, pe de altă parte, sunt bazate pe viitor și sunt menite să inspire și să dea direcție angajaților companiei, mai degrabă decât clienților.

Viziunea este despre obiectivele dvs. pentru viitor și cum veți ajunge acolo, în timp ce misiunea este despre locul în care vă aflați si scopul existentei afacerii.

Viziunea este aspirația,  misiunea este actiunea .

Cine vă modelează viziunea?

Primul pas în scrierea unei declarații de viziune este determinarea cine va juca un rol în elaborarea ei. Într-o afacere mică, este destul de simplu să aduni informațiile fiecărui membru al organizației. Într-o companie  mai mare, poate fi necesar să fiți mai selectivi, asigurându-vă totuși să surprindeți o serie de voci ale angajaților prin metode de survey, ateliere de brainstorming , grupuri de lucru creative . Angajații pot identifica teme comune și pot descrie viitorul organizației în cuvinte sau imagini ca bază pentru o declarație de viziune.

Cum se scrie o declarație de viziune

Crearea afirmației viziunii perfecte poate părea o sarcină copleșitoare, dar nu trebuie să fie. Nu trebuie să reinventați roata pentru a dezvolta o declarație de vedere puternică. În schimb, folosiți informațiile pe care le aveți deja .

Misiunea, scopul, obiectivele și valorile companiei sunt toate implicate în crearea unei viziuni a companiei.

O declarație de viziune ar trebui să fie concisă, nu mai mult de o propoziție sau două.

 Incepeți cu marile întrebări .

  • Ce impact final vreau ca brandul meu să aibă asupra comunității, industriei sau comunitatii mele?
  • În ce mod va interacționa brandul meu în cele din urmă cu angajatii și clienții?
  • Cum va arăta cultura afacerii mele și cum va impacta viața angajaților?

Care este viziunea ta?

Scrieți-vă declarația de viziune

Este timpul să vă creați propria declarație de viziune. Nu va faceti  griji daca nu e perfecta la inceput . Ceea ce este important în acest moment este să începeți conversația cu voi înșivă despre afacerea pe care încercați să o creați. Faceți asta indiferent de cât timp sunteti  în afaceri.

Începeți cu o foaie curată de hârtie. Imaginează-ți afacerea în trei-cinci ani în viitor și răspunde la următoarele întrebări.

  • Ce servicii  efectuați? Ce produse vindeți?
  • Pentru cine? (Ce tipuri de clienți? Dacă aveți clienți specifici în minte, enumerați-i.)
  • Unde se află afacerea dvs.? Lucrezi acasă sau într-un birou? Descrie totul.
  •  Ce faci în afacere? Sunteți proprietar sau angajat personal? Cum lucrati cu clientii si ce ii determina sa  cumpere serviciile voastre ?Cum faci cand angajezi oameni ? Cum e viața ta? Ce zici de viața ta ,ce te face fericit?
  • Cât câștigi tu și afacerea? (Sumele nu vor fi aceleași.)
  • Ai angajați? Dacă da, câti? Ce fac ei? Ce valoare adaugă companiei? Ce abilități și instruire au? Fii cât se poate de specific.
  • Cum va arată această afacere atunci când o vindeți sau o predați urmasilor ?
  • Ce face această afacere mai bine decât oricare alta? Pentru ce ești cunoscut? Ce te face unic sau diferit de concurenții tăi? Care este propunerea dvs. unică de valoare?
  • Ce părere aveți despre această afacere? Ce te inspiră în această afacere?
  • Care sunt cele patru sau cinci cuvinte cheie pe care le utilizați atunci când descrieți afacerea altora? Care sunt cuvintele pe care le folosesc clienții dvs. atunci când descriu ceea ce faceți pentru ei pentru alții?

valoriAcum, scoate cele mai puternice cuvinte din descrierile tale. Căutați acele cuvinte care vă declanșează emoții. Ce sare in ochi pentru tine? Ce cuvinte generează așteptare și pasiune atunci când le citești pe hârtie? Aceste cuvinte vă inspiră și aparțin declarației voastre. Cuvintele dvs. ar trebui să facă referire la tipul de client pe care îl serviți, la serviciul pe care îl furnizați și la acoperirea geografică a serviciului dvs. Acum, scrie  declarația de viziune.

Dacă sunteți încă blocat cu privire la modul de a crea o declarație de viziune ,aceasta foaie  de lucru vă poate ajuta să vă perfecționați declarația de misiune-viziune- valori:

Sfaturi finale pentru declararea viziune, misiune ,valori    :

  • Proiectează cinci până la 10 ani în viitor ( viziune ).
  • Visează mare și concentrează-te pe succes ( adu viziunea in prezent si transforma in misiune ).
  • Utilizați timpul prezent ( misiune ).
  • Folosiți un limbaj clar, concis, fără jargon ( ambele ).
  • Infuziați-o cu pasiune și faceți-o inspirată ( misiune si viziune ).
  • Aliniați la valorile și obiectivele dvs. de afaceri ( misiune ).
  • Creați un plan pentru a comunica declarația de viziune angajaților dumneavoastră.
  • Pregătiți-vă să vă dedicați timp și resurse viziunii pe care o stabiliți.

Declarația dvs. de viziune completată ar trebui să ofere o idee clară despre calea de urmat a companiei.

Care este viziunea ta? Care este misiune ta si care sunt valorile care va ghideaza  organizatia ?

Creaza un tablou, afiseaza aceste declaratii , adu-le la cunostiinta tuturor . Vizualizati-le si actualizati-le constant.

misiune viziune valoriSper ca acum ai inteles importanta conceptului de  MISIUNE-VIZIUNE-VALORI si ai invatat sa le declari si sa te folosesti de ele in dezvoltarea afacerii.

Daca v-a fost de ajutor abonati-va la Resurse

Solicitati oferta de consultanta in ceea ce priveste cultura organizationala Training &more

Surse foto :

https://pixabay.com/ro/photos/afaceri-performan%C5%A3%C4%83-valorile-3208596/

https://pixabay.com/ro/illustrations/afaceri-idee-stil-concept-goluri-1869266/

https://pixabay.com/ro/illustrations/misiunea-viziunea-valorile-afaceri-3568221/

https://pixabay.com/ro/photos/abstract-red-verde-albastru-primar-19141/