Despre destin ,curaj si acceptare provocari

Unii oameni trăiesc toată viața in condiții aspre,grele .

Vedem zilnic la documentare oameni din diferite zone ale globului care  nu au nici pe departe confortul  nostru occidental , nici condițiile climatice sau de relief.  Ok ,poți  spune cu siguranță o fac pentru că adoră provocările pentru că asta aleg să facă, unii da ,  dar sunt la fel de mulți oameni care cred că nu există nimic altceva in afara de conditia lor limitata,  că nu au alte posibilități dincolo de viata lor prezenta , îsi acceptă soarta și stabilesc limite prin comparație sau diverse metode : eu nu am ,eu nu sunt, eu nu sunt, nu e pentru mine.

O poveste cu multă învățăminte despre viață este Regele Leu o poveste pe care am văzut -o anul trecut în cinema 3D pot spune că  totul la acest film a fost de excepție inclusiv muzica personajele creația sine și cu atât mai mult povestea .

Legat de acest film – ” Regele leu ,pui fiind  , se pierde prin neascultare de părinții lui și ajunge în ținutul hienelor ,  intră într-o  zonă a regatului unde nu avea voie să se ducă ,  acolo este salvat in ultima clipa de tatăl sau până când ulterior se pierde din nou , este atras de fapt într- o capcană de fratele talaui sau , care își dorea funcția de rege și regele moare în această capcană .

regele leuOdată cu moartea Regelui în acel regat se instalează teroarea .Fratele Regelui conduce in mod tiranic ,  nu are alte calități decât intriga   și dominarea si conducere regatul alături de hiene care au liber la vânătoare ,deoarece in timpul celuilat rege   toate animalele trăiau în armonie și nu aveau voie să se vaneze reciproc.”

Ok , dar este o utopie veti spune ! O astfel de lume nu exista !

Poate dar, te –ai gândit că poate lumea asta așa cum o stim si acceptăm noi este cea pe care o cunosc și nu dorim să ne dezvoltăm mai mult spre o altă idee de altă lume?

”Dupa  moartea tatălui sau ,  cuprins de remușcări si simtindu-se vinovat pentru moartea tatalui sau , vinovatie intretinuta si de comunitate , puiuțul de leu la un moment dat părăsește regatul și dincolo de ținutul sumbru pe care l-a lăsat în urmă a găsit o natură luxuriantă și în virtutea educației sale nonviolente s-a împrietenit cu animale și a găsit prieteni incompatibil cu un leu .

După o etapă de renunțare ,de remușcări, de ascunderea puterii lui și a calităților lui de leu, o întâmplare îl aduce în fața împlinirii destinului său .

Accepta el  această provocare ? Mai este capabil sa isi descatuseze adevaratul potential ? Momentan nu aș vrea să vă spun deoarece, dacă v-a făcut curioși să vedeți filmul am să vă las să descoperiti .

Ideea pe care eu am extras-o este  că putem oricând sa  ne schimbăm perspectiva . Că sunt momente in vietile  noastre in care ne  reducem puterile coplesiti de diverse evenimente , sentimente de vina, de neputinta ,de oboseala . Sunt  momente in care învățăm si sunt momente în care gândurile noastre sunt din cele mai joase frecvente si acțiunile noastre nu ne duc nicăieri sau ne țin legați .Uneori alegem sa  ne retragem pentru a învăța dar în viața fiecăruia apare acel moment de provocare în care va trebui să ne acceptăm puterea, să ne întâlnim destinul si să ne îndreptăm spre cea mai înaltă culme , spre  cel mai înalt potențial al nostru . De aceea este foarte important să analizezi in ce etapa esti si ce te-a adus si te tine acolo si care este urmatorul pas .

Așadar ,drag prieten este foarte important să descoperi momentul în care tu te afli . În ce fază a vieții tale ești. Poate stai demult intr-o faza din care trebuia sa pleci demult , iar dacă ești în față provocării acceptă provocarea !

Mark Twain spunea:

Sunt 2 momente importante in viata : cel in care te nasti si cel in care descoperi pentru ce te nasti.

Avem o singura viata , aceasta pe care o traim acum  , si de ce sa nu facem din ea cea mai implinita si mai frumoasa viata pe care o putem avea !

Atuni cand esti blocat , cand te temi , mai fa un pas si inca un pas si nu uita obiectivul care te cheama spre a face acesti pasi . Obiectivele noastre , viata noastra este formata din pasi !

Eu  iti doresc mult succes si te invit in programul transformational : Legile interne ale banilor- un personal mastery si abundenta .

Inscriere

Varianta video articol .