Puneți-vă banii pe Pilot automat !

Automatizarea finanțelor nu este o știință a avionelor, dar este totuși cel mai bun mod de a economisi mai mult și de a vă îngrijora mai puțin. 

Cel mai important factor în succesul financiar este  să ai  un buget, să eviți meticulos datoriile si să alegi investițiile potrivite.

Cheia este să  vă puneți banii pe pilotul automat.

De ce contează atât ceva atât de simplu?

Pentru că suntem oameni și facem lucruri stupide.

Emoțiile ne pot determina să luăm o mulțime de decizii financiare teribile, cum ar fi:

 • sa facem o achiziție mare pe care nu ne-o putem permite
 • Asumarea unui credit prea mare sub diverse pretexte este „masina ta de vis”.
 • Lichidare unui cont de economii sau a unui fond de pensii pentru că vă veți „simți mai în siguranță” cu numerar în mână, si lista poate continua.

A vă pune banii pe pilotul automat nu ne poate opri de la toate lucrurile stupide pe care le facem, dar este un drum lung în a ne proteja de două dintre cele mai comune:

 • Cedarea ispitei
 • A fi leneș .

ISPITA

Luarea deciziilor emoționale este o parte a problemei si ispita este alta. 

Dacă ați încercat vreodată să rezistați la o ispită – să renunțați la desert dupa o masa copioasa , să butonati  Facebook  în loc să lucrați, să cumpărați ceva ce nu ar trebui – și ați eșuat , atunci știți despre ce vorbesc .

Autocontrolul ne ajuta pe termen lung, dar pe termen scurt ne creaza frustrari .

 • Cu cât exercităm mai mult stăpânirea de sine, cu atât devenim mai buni pe termen lung.
 • DAR, cu cât folosim mai mult autocontrolul pe termen scurt, cu atât devine mai greu pe termen lung.

Deși putem lucra pentru a ne îmbunătăți autocontrolul pe termen lung, ca oameni, vom fi întotdeauna susceptibili la momentele de slăbiciune atunci când autocontrolul nostru este epuizat. Pentru a ne pregăti pentru această inevitabilitate, ne putem modifica mediile pentru a înlătura sau reduce ispitele.

LENEA

Uneori facem lucruri proaste pentru că suntem emoționali  sau tentati,alteori  suntem doar leneși.

Dacă în prezent plătiți un abonament lunar pe care nu îl utilizați – o sală de gimnastică, o revistă, optiuni la serviciul  de cablu și Netflix care este  una  dintre cele mai stabile și profitabile afaceri. Si ghici ce? Este construita pe simplul fapt că oamenii sunt leneși. Când încetăm să folosim ceva,  majoritatea  oamenilor vor mai  plăti 100 de lei  sau mai mult în fiecare lună timp de  multe luni  înainte de a efectua un apel telefonic de 10 minute pentru a anula.

Cheltuielile cu cardurile de credit sau plata pentru abonamente neutilizate sunt doar câteva moduri în care comportamentul nostru ne sabotează finanțele. Alte exemple includ:

 • Uitând să plătești facturi, suportând taxe de întârziere și penalități de credit
 • Epuizarea economiilor prin alimentarea cu  bani a cheltuielilor  zilnice
 • Eșecul de a investi în intervale regulate

Pot fi diferite motive pentru a face aceste greșeli, insa renuntati la  lene ! AUTOMATIZAREA  ESTE  RĂSPUNSUL

Gândește-te la obiceiurile tale zilnice.

Cel mai probabil, vă spălați dinții în fiecare zi și nici nu vă gândiți. Nu este nevoie de voință pentru a vă spăla pe dinți. Este automat.Acum gândiți-vă la ceva cu care doriți să faceți, dar în care vă luptați; poate este să renunți la fumat, să slăbești sau să cheltuiești mai puțin.Aceste lucruri sunt dificil de făcut. Necesita un  efort conștient  pentru a realiza. Între timp, obiceiurile rele relevante (fumatul, supraalimentarea, cheltuirea banilor) au devenit automate.Cand  vorbesti cu cineva care și- a schimbat cu succes un obicei ,  vei auzi că este  bun  obicei ,  care este acum automat.

Creierul tău are un pilot automat!

Atunci când vă puteți învăța creierul să includă un obicei pe pilotul automat, menținerea este necesară mult mai puțin efort, decat este cazul. Uneori obiceiurile aparent minore  pot avea efecte de mari.

Studiile arată că obiceiurile mici precum bărbieritul, îmbrăcarea îngrijită și păstrarea unei case organizate sunt corelate cu mai mult autocontrol în alte domenii ale vieții. Persoanele care manifestă aceste comportamente au mai multe probabilități să facă exerciții fizice, să mănânce mai puțin, samd.

Așadar, cu cât mai multe obiceiuri bune vă puteți pune pe pilonul automat, cu atât veți avea mai mult succes în reglarea altor domenii din viața voastră.

Iar când vine vorba de a-ți pune banii pe pilotul automat, creierul tău are un aliat în tehnologie. Acum douăzeci de ani, finanțele personale automate erau imposibile.  Astăzi, avem conturi ,carduri , aplicatii si o multime de instrumente care sa ne puna banii pe pilot automat si sa ne economiseasca timpul.

Pe măsură ce îmbătrânești, finanțele tale se vor complica indiferent dacă vrei sau nu. Deci, cu cât îți poți păstra sistemul financiar, cu atât mai bine.

Cei trei pași spre finanțări automate

 1. Pune-ți economiile pe pilotul automat
 2. Puneți facturile pe pilotul automat
 3. Pune-ți investițiile pe pilotul automat

Iată cum arată pilotul financiar de bază al cuiva.

Puneti economiile  pe pilot automat

Primul pas în a-ți plasa banii pe pilotul automat este să te platesti pe tine in primul rand  . Aceasta înseamnă să direcționați o parte din banii câștigați într-un cont de economii imediat ce îl câștigați.

 • Dacă tot lucrați la fondul  dvs. de urgenta  detalii   , plasați acești bani în acest sens .
 • Dacă aveți o datorie cu dobândă mare, introduceți acești bani într-un cont care efectuează automat plăți suplimentare pe datoria dvs. în fiecare lună.
 • Dacă ați finanțat deja  fondul dvs. de urgență, atunci plasați acești bani către următorul dvs. obiectiv de economisire a vieții (de exemplu, o casă, o mașină, o nuntă sau o vacanță).
 • Dacă sunteți setat pe numerar, săriți acest pas și concentrați-vă pe investiții.

Puneți facturile pe pilotul automat.

Cheltuielile fixe lunare, cum ar fi chiria, asigurarea și plățile pentru utilitati , pe care le plătiti în fiecare lună , creati un proces automat de tip direct banking.

Nu puneți  si abonamentele pe pilotul automat 😊

Plasarea unor plăți importante care trebuie plătite pe pilotul automat este în beneficiul dvs., însă abonamentele precum Netflix, sala dvs. de gimnastică la care vă puteți înscrie acum cu câteva clicuri online, au un mod de a vă scăpa de bani din contul dvs. bancar. dacă încetați să le utilizați și uitați să anulați abonamentul.

Puneți investițiile pe pilonul automat.

După ce aveți economiile și facturile pe pilot automat, ultimul pas (dar aș susține cel mai important) este să configurați investiții automate.

 1. Setați un transfer automat din contul dvs. bancar în contul dvs. de investiții (de exemplu, în ziua de plată).
 2. Precizați în ce fonduri reciproce trebuie investiți și banii dvs. sunt investiți automat la prețul curent.
 3. Sau folositi roboti de investitii.

Cheia pentru a menține investițiile automate la prețuri accesibile este să investești direct cu o companie de fonduri mutuale sau broker .

Sau poti fi creativ investind in ceva ce iti va automatiza investitiile .

RECAPITULARE

Atentie la ispita si lene .

Creaza un sistem automat pentru economii ,facturi si investitii , astfel diminuezi riscul de a nu respecta planul.

Succes maxim !

Poate te intereseaza si Cum sa iesi din datorii

Descarca Ebook 16 tehnici de economisire