Despre obstacolele din calea noastra si puterea dragostei

 

Povestile sunt lecturi inspirationale puternice , sunt atât de ușor de digerat și există întotdeauna o morală la sfârșitul poveștii.

Astazi , va propun doua povesti care sa va dea de gandit in ceea ce priveste atitudinea  si aprecierea .

Regele si bolovanul

În vechime, un rege avea un bolovan pe care l-a pus pe un drum circulat intens . Apoi s-a ascuns și s-a uitat să vadă dacă cineva i-ar îndepărta bolovanul. Unii dintre cei mai bogați comercianți și curteni ai regelui au venit și au mers pur și simplu în jurul lui, ocolindu-l si bombanind .

Mulți oameni l-au învinovățit pe rege că nu a păstrat drumurile ingrijite , dar niciunul dintre ei nu a făcut nimic pentru a scoate piatra din drum.

Un țăran a venit apoi transportând o încărcătură de legume. Când s-a apropiat de bolovan, țăranul și-a pus povara și a încercat să împingă piatra din drum. După multă apăsare și încordare, a reușit în cele din urmă.

După ce țăranul s-a întors să-și ridice legumele, a observat o geanta întinsă pe drumul unde fusese bolovanul.

Geanta  conținea multe monede aur și o notă din partea regelui care explica faptul că aurul era pentru persoana care scoase bolovanul de pe carosabil.

Morala povestii:

Fiecare obstacol în care ne întâlnim în viață ne oferă oportunitati de a ne imbunatati pe noi si circumstantele noastre , iar în timp ce leneșii se plâng, ceilalți creează oportunități prin inimile lor, generozitatea și dorința de a duce la bun sfârșit lucrurile.

Cutie plină de sărutări

Cu ceva timp în urmă, un bărbat a pedepsit-o pe fiica sa de 3 ani pentru că a irosit un sul de hârtie de ambalat din foita de  aur. Banii erau strânși de el  și s-a înfuriat când copilul a încercat să decoreze o cutie pentru a o pune sub bradul de Crăciun.

Cu toate acestea, fetița i-a adus cadoul tatălui ei a doua zi dimineață și a spus: „Acesta este pentru tine, tată”.

Bărbatul s-a jenat de suprareacția sa mai devreme, dar furia lui continuă când a văzut că cutia era goală. El a strigat la ea; „Nu știi, când dai cadou cuiva, trebuie să existe ceva înăuntru?”

Fetița s-a uitat la el cu lacrimi în ochi și a plâns.

„Oh, tati, nu este deloc gol. Am suflat săruturi în cutie. Sunt toate pentru tine, tati.”

Tatăl era zdrobit. El și-a pus brațele în jurul fetiței sale, iar el si- a cerut iertare.

Apoi ,  la scurt timp o boala  a luat viața copilului.

Tatăl ei a ținut cutia de aur lângă patul său timp de mai mulți ani și, ori de câte ori se  descuraja, scoatea un sărut imaginar și isi  amintiea de dragostea copilului care o pusese acolo.

Morala povestii:

Dragostea este cel mai de preț cadou din lume, nu o irosi si nu o dispretui , arata-ti sentimentele la timp si nu candva .

Daca doresti sa te dezvolti atat in ceea ce priveste orientarea spre succes si o comunicare mai asertiva , alege cele doua cursuri care te ajuta cu adevarat in acest sens .

 

https://businessway.ro/curs/personal-mastery-legile-interne-ale-banilor-abundenta-curs-online/

https://businessway.ro/curs/inteligenta-emotionala/

Succes maxim in toate !