Gestionarea emotiilor pentru a va creste succesul

De ce este importanta gestionarea emotiilor pentru a va creste succesul ?

Multi dintre noi neglijam viata emotionala si necesitatea de a avea controlul si intelegerea emotiilor, deoarece majoritatea consideram ca acest aspect este in regula in viata noastra .

Pentru a stii daca este asa , sa incercam o definire a ceea ce inseamna sanatatea emotionla.

Ce este o bună sănătate emoțională?

Oamenii care au o sănătate emoțională bună sunt conștienți de gândurile, sentimentele și comportamentele lor. Au învățat modalități sănătoase de a face față stresului și problemelor care sunt o parte normală a vieții. Se simt bine cu ei înșiși și au relații sănătoase. Cu toate acestea, multe lucruri care se întâmplă în viața ta pot perturba sănătatea ta emoțională și pot duce la sentimente puternice de tristețe, stres sau anxietate. A fi disponibilizat de la locul de muncă, a primi o promovare, a avea un copil , moartea unei persoane dragi, divorțul sau casatoria ,  o boală sau o vătămare, probleme legate de bani toate pot  afecta sănătatea ta emoțională, fie ca intamplarile sunt   bune sau rele  ele au un efect.

Schimbările „bune” pot fi la fel de stresante ca și schimbările „rele”.

Emotiile  pot afecta  sănătatea

Corpul tău răspunde la felul în care gândești, simți și acționezi. Aceasta este adesea numită „conexiune minte / corp”. Când ești stresat, anxios sau supărat, corpul tău încearcă să-ți spună că ceva nu este în regulă.

Este important să puteți identifica semnele  fizice că sănătatea emoțională este dezechilibrată, cum ar fi: dureri de spate, modificări ale poftei de mâncare, dureri în piept, constipație sau diaree, gură uscată, oboseală extremă, dureri generale, dureri de cap, sânge crescut presiune, insomnie (probleme cu somnul), senzație de amețeală, palpitații (senzația că inima ta accelerează), probleme sexuale, dificultăți de respirație, gât rigid, transpirație, stomac deranjat, creștere sau pierdere în greutate și o lipsă generală de motivație. În plus, o sănătate emoțională slabă poate slăbi sistemul imunitar al corpului, ceea ce vă face să aveți mai multe șanse de a avea răceli și alte infecții în perioadele dificile din punct de vedere emoțional. Atunci când te simți stresat, neliniștit sau supărat, este posibil să nu ai grijă de sănătatea ta la fel de bine. Este posibil să nu doriți să faceți exerciții fizice sau lucruri care in mod normal necesita un efort minim.

De multe ori semnele din corp sunt manifestari acute de moment care ne semnaleaza starea , dar alteori neglijate sau neidentificate ca emotii ele pot genera in boli acute si cronice .

De aceea este important sa avem o constientizare si control emeotional .

Cum îmi pot îmbunătăți sănătatea emoțională?

Primul pas  este constientizarea

Să încercați să vă recunoașteți emoțiile și să înțelegeți de ce le aveți. Sortati cauzele tristeții, stresului și anxietății din viața voastra. Aflați cum să vă exprimați sentimentele în moduri adecvate și să evitați agravarea situației, păstrându-le pe toate îmbuteliate în interior. Este OK să-i anunțați pe cei dragi când ceva vă deranjează. Cu toate acestea, rețineți că familia și prietenii dvs. nu vă pot ajuta să vă descurcați cu sentimentele în mod adecvat, poate că va trebui să cereți cuiva care poate rămâne neutru, cum ar fi medicul dvs. de familie, un consilier sau un consilier religios pentru sfaturi și sprijin pentru vă ajută să vă îmbunătățiți sănătatea emoțională.

 

„Un motiv pentru care puțini dintre noi realizăm ceea ce ne dorim cu adevărat este acela că nu ne îndreptăm niciodată atenția; nu ne concentrăm niciodată puterea. Majoritatea oamenilor își desfășoară activitatea prin viață, fără a decide niciodată să stăpânească ceva anume. ”  Tony Robbins

 

Învatati  să trăiti o viață echilibrată. 

Încercați să nu vă obsedați de problemele de la serviciu, școală sau acasă care duc la sentimente negative. Acest lucru nu înseamnă că trebuie să te prefaci că ești fericit atunci când te simți stresat, anxios sau supărat. Este important să te ocupi de aceste sentimente negative, dar încearcă să te concentrezi și pe lucrurile pozitive din viața ta. Jurnalizarea este o modalitate excelentă de a urmări lucrurile care vă fac să vă simțiți fericiți sau pașnici. Fiti dispusi să renunțati la unele lucruri din viața voastar care va fac să va simțiti  stresati și copleșiti. Cu alte cuvinte, face-ți – va timp pentru lucrurile care va plac.

Practicați dezvoltarea rezistenței. 

Persoanele cu rezistență sunt capabile să facă față stresului într-un mod sănătos. Reziliența poate fi învățată și consolidată cu diferite strategii. Acestea includ sprijinul social, păstrarea unei viziuni pozitive despre tine, acceptarea schimbării și păstrarea lucrurilor în perspectivă.

 Lucrați la calmarea minții și a corpului. 

Metodele de relaxare, cum ar fi meditația, rugaciunea  sunt modalități utile de a-ți aduce emoțiile în echilibru. Meditația este o formă de gândire ghidată. Poate lua multe forme. De exemplu, puteți face acest lucru exersând, întinzând sau respirând profund.

Ai grijă de tine. 

Pentru a avea o sănătate emoțională bună, este important să ai grijă de corpul tău, având o rutină regulată pentru a mânca mese sănătoase, a dormi suficient și a face mișcare pentru a ameliora tensiunea acumulată. Evitați supraalimentarea și nu abuzați de droguri sau alcool. Utilizarea drogurilor sau a alcoolului provoacă doar alte probleme, cum ar fi probleme de familie și de sănătate.

Luceraza la obiectivele tale.

Cercetările demonstrează că cei mai de succes oameni nu sunt cei cu un IQ ridicat, ci cei cu un EQ ridicat – cu o inteligență emoțională ridicată . Armonia lor interioară și cunoașterea de sine înseamnă că știu ce vor, ce nu fac și ce trebuie să facă pentru a se motiva. Acest lucru îi ajută să-și urmeze intențiile și acest lucru mic face toată diferența.

Renunta la stres.

Termene limită agresive, șef exigent, viață personală instabilă – există multe motive pentru care oamenii se streseaza la munca și în viață. Dar dacă practicați inteligența emoțională (este ceva ce toată lumea poate învăța), veți ști când și cum să scăpați de greutate – de exemplu, angajându-vă în câteva minute de respirație profundă pentru a vă elimina stresul.Oamenii inteligenți din punct de vedere emoțional sunt în contact cu emoțiile lor și știu cum să-i canalizeze într-un mod sănătos. Pe de altă parte, persoanele cu inteligență emoțională scăzută își suprimă sentimentele, care apoi se acumulează rapid în senzații incomode de tensiune, stres și anxietate. În loc să-și recunoască și să-și gestioneze emoțiile, ei se distrag  pe internet, fumează, beau sau se droghează.

Dezvoltati-va reteaua sociala .

Noi oportunități apar adesea prin oameni pe care îi cunoașteți deja. Toată lumea îi place pe cei cu mai  multe zâmbete și mai puțina încruntare. Dacă înveți inteligența emoțională, vei construi relații sănătoase atât la locul de muncă, cât și în viața ta personală.Oamenii inteligenți emoționali știu că umorul, râsul și jocul sunt secretele energiei și ale conducerii lor. Știu să râdă, să iubeasca  și să trăiască.Inteligența emoțională vă echipează pentru a-i înțelege pe ceilalți. . Odată ce atingi un anumit ritm în viața și cariera ta, vei dezvolta relații mai bune și vei atinge obiectivele mai repede. Acest lucru vă va face să întâlniți oportunități neașteptate și uimitoare.

Cred ca ai inteles deja cat e de esențiala dezvoltarea emotionala  pentru succesul tău în fiecare domeniu al vieții tale. Înțelegerea a ceea ce este sănătatea emoțională, modul în care aceasta vă poate afecta sănătatea și ce măsuri trebuie luate pentru a obține un echilibru bun cu mintea și conexiunea corpului, vă vor aseza bine pe drumul spre menținerea unei bune sănătăți emoționale și a fi „cea mai buna versiune a ta ”

Unde merge mintea, energia ta va merge !

Pentru a invata si deprinde noi abilitati in domeniul emotional , te invit la un curs online de Inteligenta Emotionala .

Detalii si achizitie  la un pret de exceptie  Aici

Într-un sens foarte real, avem două minți, una care gândește și una care simte.- Daniel Goleman

Succes !