25 sfaturi despre bani

In cele ce urmeaza gasiti 25 sfaturi despre bani .

Cateva credinte despre bani

Toata lumea vrea bani , dar nu toata lumea ii are .

Si cei care au bani au probleme cu banii sau au senzatia ca nu au destul.

Multi gandesc ca a dori banii este rau sau nu este spiritual  .

Toate cele de mai sus sunt adevarate atata timp cat credeti asta .

Acest articol nu va studia aspectele de mindset financiar care are importanta de cel putin 80 % din realizarile financiare .

Pentru a urma sfaturile de mai jos aveti nevoie de determinare si actiune disciplinata .

Incepem ?

Creați un buget

Incepeti sa creati un buget, chiar și într-o foaie de calcul excel . Lucrul cu un buget si bugete pe categorii cheltuieli vă oferă imaginea de ansamblu a modului în care cheltuiți si ce venituri realizati. Vizualizarea cifrelor din buget  vă ajuta să vă descoperiti anumite  probleme sau aspecte comportamentale legate de modul de administrare a banilor, idei de a redirectiona mai eficient cheltuielile si economiile . In plus creaza o disciplina , o rutina de a tine cifrele sub observatie ,dar si de a va incadra in bugetele propuse . Asta presupune sa lucrati cu un buget planificat dinainte .Există câteva aplicații foarte bune si gratuite  online pentru a simplifica procesul .

Notati toate datoriile pe care le aveti – rate si sume datorate

Daca ati intocmit bugetul el va ofera perspectiva asupra ratelor sau sumelor de achitat lunar  ,  notati insa separat  sumele totale, dar și dobânzile, valoarea plăților minime, durata creditului etc.

Asta va ajuta  să organizati mai bine  ce trebuie plătit mai întâi, dar si posibilitatea de a face rambursari aniticipate si mai ales sa scapati de datoriile ”rele”. Mai multe tehnici legate de achitare datorii gasiti in ENERGISER

Reduceți-vă stilul de viață dacă este la limita sau chiar peste limita de venituri

Un concept atât de simplu, cu toate acestea, majoritatea dintre noi nu îl practică bine sau nu il practica deloc . Dacă aveți un salariu limitat și o datorie mare, în niciun caz nu trebuie să va cumparati  o mașină nouă, să obțineți un apartament mai scump, să ieșiți sau să mâncați în oras in  fiecare zi etc.

Cu ajutorul rețelelor de socializare, încercând să ținem pasul cu prietenii și cu mentalitatea noastră de consum, cădem in  capcana de a depăși cheltuielile pentru lucrurile de care nu avem nevoie cu adevarat . Este bine să trăiești confortabil, dar să nu trăiești dincolo de mijloacele tale.

Obțineți diminuarea  nivelului de datorii  

Intelegeti ce sunt scorurile de credit și raportul de credit. Evaluarea este gratuita si e bine sa  va uitati  la rapoartele voastre , sa le stiti . Citeste si Cum sa iesi din datorii

Dacă scorul dvs. este scăzut, începeți să lucrați la îmbunătățirea acestui scor  . Vă poate afecta obținerea de noi împrumuturi si chiar  tipul de dobândă pe care il puteți obține.

Creați un plan de economii si respectati-l !

Când începeți sa lucrati si sa planificati finanțele personale, trebuie să creați si un plan de economii și să il urmati . De multe ori obțineti un ritm bun , apoi deveniti încet leneși si cadeti rapid in vechile obiceiuri. De aceea este important sa realizati un plan realist de economii si pe obiective pe termen scurt , mediu si lung . De la a cumpara un obiect pentru casa , pana la pensionare . Il puteti face in excel sau utiliza aplicatiile mentionate deja .

Începeți să vă plătiți pe voi  mai întâi

Această filozofie exista  de mult timp, si eu am invatat-o in urma cu 20 ani pe cand lucram in asigurari . Pare oarecum controversat, dar faptul că ai această mentalitate te va ține focusat  pe obiectivele tale de economisire .Acest lucru functioneaza prin a pune economia prima si apoi plata obligatiilor , majoritatea oamenilor  isi platesc obligatiile si apoi nu mai ramane nimic pentru economii.

 

Separați economiile de contul curent

Vei fi surprins de câți oameni nu fac asta. Mutați ceea ce doriți să economisiti  într-un cont separat.Fie că este vorba despre un cont de economii la aceeași bancă sau o bancă diferită si  nu va  atingeți de bani decât dacă este vorba de situații de urgență , dar urgenta sa fie urgenta J. Exista banci care va ofera posibilitatea sa creati sub-conturi ( buzunarele ).

Petreceți minim 2  ore pe săptămână citind despre finanțe și investiții

Dacă doriți să aflați cum să preluați controlul asupra finanțelor, trebuie să citiți. Nu contează dacă este vorba despre cărți, bloguri sau alte publicații cunoscute in materie de finante si investitii. Cititi biografii ale oamenilor de succes si bogati .Doar câteva ore pe săptămână îți pot schimba viața financiară. Cautați instrumente sau aplicații pentru buget, investiții și bani.Puteti sa va faceti un cont DEMO pe bursa sa va familiarizati cu acest instrument, analizati diverse instrumente de investitii si invatati despre ele in prima faza , urmariti evolutii , luati decizii imaginare in privinta lor pentru a vedea daca intelegeti aceste instrumente . ENERGISER

Educati-va  financiar in permanenta

Invatati despre bani , despre principii, instrumente financiare si cum sa le utilizati. Asta va da stabilitate ,incredere si oportunitati financiare. Înainte de  înnebuni cu investitia banilor  tăi, investește în tine. Poate fi  vorba de educația financiară, de a urma niste cursuri, de a cumpăra cursuri sau cărți. Cel mai bun atu pe care îl aveți este educatia si informatia ,pe langa planificare si disciplina.

ENERGISER

Da stiu , trebuie să câștigi mai mulți bani

Cu toții auzim despre bugetare, reducere cheltuieli . Dar la un moment dat, toti dam cu capul de zid , de o limita . Trebuie să-ți crești salariul ,veniturile și să câștigi mai mulți bani. Dar daca vei incepe sa castigi mai mult ,nu iti creste automat si cheltuielile J.În meseria ta, găsește modalități de a-ți crește abilitățile, de a prelua mai multe responsabilitati , de a învăța în timpul liber. Creati-va  venituri suplimentare , cereți o majorare de salariu , cunoașteți-vă valoarea , valoarea carierei și încurajați-vă să obțineți salariul pe care îl meritați. Nu va fi ușor, dar este necesar.   Imbunatateste-ti abilitatile de a sustine un interviu de angajare.  Ebook

Înțelegeți termenii cheie utilizati in finante

Acestea sunt importante pentru a înțelege cum să îți pui banii să funcționeze, precum și să investești.

Investiți în active, nu în datorii (și cunoașteți diferența)

Probabil că acest lucru este confuz pentru majoritatea oamenilor și ceea ce ni s-a predat au fost active, sunt de fapt pasive în unele cazuri. Este important să înțelegem acestea când vine vorba de investiții. Acest scurt videoclip de la Robert Kiyosaki explică diferenta

Nu te compara cu ceilalți financiar, concentrează-te pe tine

Ajungem să comparăm propria situație financiară cu cei din jurul nostru. Fie prieteni, familie sau alții din grupul nostru de vârstă.

Cu toții avem situații diferite și nu tot ceea ce vezi este la fel de strălucitor sub aparente. Nu te compara cu ceilalți !Fii concentrat pe progresul tău ,nu te concentra pe altii .

Înțelegeti cum funcționează cardurile de credit și nu intrati în datorii nebunesti

Construirea unui credit bun și utilizarea cărților de credit este importantă. Dar este mai important să înțelegeți cum funcționează și să vă asigurați că nu vă veți indatora pe viata . Se poate întâmpla mult mai ușor decât credeti. Aflați mai multe despre utilizarea cardurilor de credit și a cardurilor in general  Energiser Financiar

Nu te plange de viata ta sau cariera ta ,invata sa te evaluezi corect

Dacă te afli într-o încetinire a carierei este mai ușor sa te plangi  și sa te plafonezi  in mediocritate. Nu aștepta să faca viata sau altii modificari, ci fi realist si fa chiar tu modificarile bune  . Legi interne bani

Renunta la  mentalitatea „Îmi voi face griji pentru asta mai târziu”:

A nu iti proteja economiile si investitiile ( asigurari facultative ) , a nu  economisi pentru pensionare sau educatia copiilor , va poate  rata ani pretiosi , costându-vă mii de lei  și chiar ani întregi de pensionare.Cu cât începi mai târziu, cu atât mai mult trebuie să economisești. Acest lucru se aplică tuturor banilor. Începeți prin a va asigura casa , masina , cotizati la un fond privat de pensie Pilon 2 si 3 , faceti-va o asigurare de accident  samd . Invatati mai multe despre protectie . A face bani , a economisi bani si a va proteja banii sunt elementele cheie a unui plan financiar bun .

Reevaluați obiectivele financiare  periodic

Dintre toate sfaturile de finanțare personală de aici, unul care ar trebui să rămână în mintea ta este să îți reevaluezi obiectivele. Ceva ce ai început să faci în finanțe personale înainte, poate fi diferit de locul în care te afli un an mai târziu, doi ani mai târziu, etc.Pentru incepatatori recomand sa faceti lucrul acesta chiar mai des .În orice caz, este important să te uiți la obiectivele tale financiare, la ceea ce ai realizat sau unde te duce viața.

Aflați opțiunile dvs. de investiții în afara pieței bursiere

Când vine vorba de investiții, majoritatea oamenilor se uită pe bursa . Insa  aveți mai multe opțiuni pentru a vă diversifica și a va construi averea cu sume si riscuri mici . Un profil de risc vom face la Energiser Financiar

Odată ce ai o baza de educatie  bună,  te poti  uita în alte domenii pentru a te diversifica, cum ar fi imobiliare, artă, întreprinderi, produse financiare banci si asigurari.

Nu uitați, faceți-va  întotdeauna cercetările înainte de a investi bani.

Nu cumpărați imediat ceva, ci asteptati .Tehnica amanarii.

Reducerea cheltuielilor este, desigur, o modalitate excelentă de a economisi bani. Dar cred că provocarea este atunci când vedem ceva ce ne dorim si  îl cumpărăm. Chiar dacă nu avem neapărat nevoie de el, simțim doar dorința de a –l  avea.

O modalitate simplă de a rezolva acest lucru este întotdeauna să amanati  acea achiziție sau să aștepți câteva zile , in  9 din 10 cazuri  a doua zi sau după acea perioadă de așteptare, îți vei da seama că nu ai nevoie de asta . O alta modalitate : calculeaza cate ore muncesti pentru asta si vezi daca acei pantofi sau acel telefon merita munca ta de o saptamana sau mai mult.

Tratați-vă înțelept, cumpărați experiențe in schimbul lucrurilor

A cheltui niște bani pentru tine si familia ta  este foarte bine. Dar în loc să cumpărați lucruri materiale si de multe ori inutile ,care să ofere doar fericire temporară, cumparati  în schimb pe experiențe .Călătoriile și alte aventuri care vor crea amintiri de viață si va vor imbogati spiritual .

Dacă primiți o creștere de salariu sau un loc de muncă cu salariu mai mare, nu vă creșteți stilul de viață

Majoritatea oamenilor primesc mici creștere anual, probabil nu sunt suficiente pentru a vă afecta cu adevărat stilul de viață. Dar să zicem că ați primit o creștere consistenta  sau un nou loc de muncă cu o creștere semnificativă a salariului. Mulți încep să își modernizeze mașinile, casele sau alte lucruri scumpe. Rezista! J

Este în regulă să te rasfeti, dar folosește această ocazie pentru a fi înțelept și a-ți achita  datoriile, pentru a crește economiile sau pentru a investi în ceva . Evitați inflația în stilul de viață.

Acordați atenție la comisioane atunci când investiți

Lucruri precum comisioane de întreținere a contului, taxe de administrare a fondurilor mutuale, comisioane de transfer, etc.

Toate instituțiile financiare au anumite taxe pe fondurile și conturile lor, treaba dvs. este să le eliminați pe cele cu cele mai mari comisioane. Pentru că în timp, îți ucid profiturile și investițiile.

Atentie si la abonamentele pe care le platiti sau nu le folositi . Atentie ce plati aveti pe Direct Debit .

Aflați cum să fiți inteligenti , nu zgarciti

Este o diferență mare intre a fi econom si de a fi zgarcit!

Să fii zgarcit înseamnă să cheltuiești mai puțin și să te concentrezi asupra modului de a ciupi mereu banii. Sa fii econom  inseamna sa acorzi prioritate cheltuielilor tale si ce  contează sau ce este cel mai important.

Nu ignorați înțelegerea asigurărilor de viață

Ah, da asigurare de viață. Crezi că este o pierdere de bani? În unele cazuri, poate fi dacă nu îți faci cercetarea, dar este foarte important să îți protejezi familia dacă neașteptatul s-ar întâmpla.

Deși nu se vorbește întotdeauna în comunitatea finanțelor personale, asigurarea de viață este ceva despre care ar trebui să înveți și să înțelegi din timp.

Întrucât trăim într-o epocă digitală, noii furnizori de asigurări de viață elimină stigmatizarea negativă în ceea ce privește asigurarea, continuând să ofere valoare financiară.

Acum respira  profund și du-te in propriul ritm !

Există o mulțime de sfaturi financiare solide pe această listă. Nu te lasa copleșit , inspira adânc și lucreaza organizat in ritmul tau! Este vorba de un maraton ,nu de un sprint in viteza !

Sper ca aceste de sfaturi pentru finanțe personale să vă ajute în călătoria voastra ! Si va astept  in cele doua programe de Personal Matery si Energiser Financiar

Daca ti-a fost util , aboneaza-te  pentru a fi la curent cu noutatile Resurse

 

Succes !